Ε.Κ. Λαμίας: Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση (Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πλ. Ελευθερίας, 10:30 π.μ.)

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη  21η Σεπτεμβρίου συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας  το οποίο συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, καθώς και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία ενώ απουσιάζει η ΓΣΕΕ που κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό Εργασίας ΄Αδωνη Γεωργιάδη.

Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί πολλές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.

 Στη Λαμία κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία και σε συγκέντρωση  στην πλ. Ελευθερίας απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ. Λαμίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ | 10:30 π.μ. | πλ. Ελευθερίας

Απεργούμε:

-Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

-Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών

-Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η Ε.Ε.

Ενώ ο λαός μέτρα ακόμα μια τραγωδία θαμμένος στη λάσπη με νεκρούς, ενώ σπίτια ανθρώπων είναι ακόμα πλημμυρισμένα, η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη στιγμή να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο και νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν 13 ώρες τη μέρα 78 ώρες τη βδομάδα.

Δεν υπολογίζουν τίποτα! Ούτε ανθρώπινες ζωές, Ούτε την προστασία του λαού και της υγείας. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να μπουκώσει με παραπάνω κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ακόμα και αυτή την ώρα, ο νους της είναι στο πως θα τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα, πώς θα αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, πώς θα εντείνει την καταστολή.

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Δεν ανεχόμαστε να είμαστε καμένοι το καλοκαίρι, πνιγμένοι το χειμώνα, σκλάβοι στην δουλειά.

Δεν θα τους περάσει. Η εργατική τάξη σε όλη τη χώρα μαζί με τα σωματεία της παίρνουν αποφάσεις για αγωνιστική απάντηση, για απεργιακό ξεσηκωμό. Η συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στο 3ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, πήρε μαζική απόφαση για την απεργιακή απάντηση.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην απεργιακή Συγκέντρωση

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη | 10:30 π.μ. | πλ. Ελευθερίας

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και για όσους υποφέρουν από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.