Επίσκεψη Δ. Αναγνωστάκη και των συνεργατών του στις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Συμβολή της «Στερεά… Υπεροχής» στην αντιμετώπιση του προβλήματος, στις πλημμυρισμένες περιοχές Αγίας Ελεούσας, Δοκού, Λιανής Άμμου και Έξω Παναγίτσας.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και υποψήφιοι του συνδυασμού «Στερεά… Υπεροχής» και διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» την έκταση του πλημμυρικού φαινομένου στις περιοχές των Συνοικιών Ζ’ και Η΄ της Χαλκίδας.

Μετά από εκτεταμένη αυτοψία και συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής, η επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος που ταλανίζει την περιοχή, πρέπει να έχει κατά την κρίση των τεχνικών της παράταξής μας, τρείς κατευθύνσεις :

1η. Άμεσες ενέργειες εκτόνωσης του φαινομένου με:

– Διάνοιξη-καθαρισμό των κλειστών αμπολών ιδιωτικών εκτάσεων γης αλλά και της μεγάλης αμπολής από την περιοχή Κοπανά που καταλήγει στην Λιανή άμμο. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην αμπολή που έρχεται από την «Λιχάδος» και επίσης καταλήγει στην παραπάνω.

– Συστηματική πραγματοποίηση εκτεταμένων ψεκασμών, για τον περιορισμό της ανάπτυξης κουνουπιών, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης λιμναζόντων υδάτων σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους, με παράλληλη ενημέρωση των πολιτών της περιοχής, για τη συμμετοχή τους και απαραίτητη συμβολή τους στο θέμα.

2η. Μεσοπρόθεσμες ενέργειες έως την οριστική επίλυση του προβλήματος με συστηματική παρακολούθηση και έργα διαρκούς συντήρησης των αμπολών φυσικής ροής των υδάτων προς τη θάλασσα.

3η. Ενέργειες οριστικής επίλυσης που σημαίνει :

– Άμεση αποτύπωση και οριοθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής, μετά των υφιστάμενων αμπολών φυσικής ροής των υδάτων προς τη θάλασσα, έλεγχος και συσχετισμός αυτής, με την υφιστάμενη και ισχύουσα κτηματογραφική αποτύπωση και το σχέδιο πόλεως.

– Άμεσος Έλεγχος και πιθανή Αξιοποίηση αλλά και πιθανή πρόταση περαιτέρω Αναθεώρησης του ισχύοντος «Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής ποταμών (ΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» όπως αυτό ισχύει. (ΦΕΚ 4673 Β’ / 29-12-2017).

-Κατά τα παραπάνω δύο και σύμφωνα με αυτά, εκπόνηση μελέτης και παράλληλη διερεύνηση μόχλευσης περιφερειακών πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ή και από Ειδικά Προγράμματα για την Υλοποίηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων και την Οριστική Λύση του Προβλήματος της Περιοχής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.