Δεκτή από το Πρωτοδικείο η αίτηση για το τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά. -Τι υποστηρίζει η επιχειρηματίας για τα χρέη

Θετική ήταν η ανταπόκριση από τη δικαιοσύνη στο αίτημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για έκδοση προσωρινής Διαταγής κατά της μισθώτριας του Τουριστικού περίπτερου του Αγίου Λουκά.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απαγόρευσε κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης του συνόλου της περιουσίας της μισθώτριας, κινητής και ακίνητης μεταξύ της οποίας και του εξοπλισμού του καταστήματος, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η οποίαπροσδιορίστηκε για τις 27 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων, «με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η οποιαδήποτε αξίωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, από τον κίνδυνο να μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της μισθώτριας, κυρίως δε από τον κίνδυνο να μεταβιβαστεί και να εξαφανιστεί ο εξοπλισμός του καταστήματος που έχει αφαιρεθεί.
Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι το πρώτο βήμα της άμεσης αντίδρασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις του Δήμου και των δημοτών».

Τι υποστηρίζει η επιχειρηματίας

Για πρώτη φορά μετά το σάλο που δημιουργήθηκε παίρνει θέση η επιχειρηματίας του τουριστικού περιπτέρου του Αγίου Λουκά και μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της για τα χρέη. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τηλεόρασης του star Κεντρικής Ελλάδας μέσω του δικηγόρου της τονίζει, ότι δεν είχε ουσιαστικά ατομική εμπλοκή στην δημιουργία οφειλών από μισθώματα έως τον Μάιο του 2017. Την διαχείριση στην επιχείρηση ασκούσε δια πληρεξουσίου από το 2010 ο λογιστής της επιχείρησης, ο οποίος είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα έσοδα και τα έξοδα. Η επιχειρηματίας ανέλαβε την διαχείριση της επιχείρησης τον Μάιο του 2017, αφού πληροφορήθηκε την κατάσταση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑΤΙΑ

«Εκδικάστηκε σήμερα το αίτημα της προσωρινής διαταγής της Κοινωφελούς επιχείρησης με περιεχόμενο να απαγορευτεί η διάθεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσία της επιχειρηματία έως το ποσό των 480.000 ευρώ. Αφού δόθηκαν εγγράφως όλα τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί της επιχειρηματία το Δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος του ποσού της απαγόρευσης, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανολογήθηκε ότι θα γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της επιχειρηματία περί μη εκκαθαρισμένης απαίτησης τόσο ως προς τα μισθώματα όσο και ως προς την απαίτηση από τις επικαλούμενες από την Κοινωφελή φθορές. Απέδειξε περίτρανα δια δημοσίων εγγράφων ότι δεν είχε ουσιαστικά ατομική εμπλοκή στην δημιουργία οφειλών από μισθώματα έως τον Μάιο του έτους 2017. Την διαχείριση στην επιχείρηση ασκούσε δια πληρεξουσίου από το έτος 2010 ο λογιστής της επιχείρησης, ο οποίος είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα έσοδα και τα έξοδα αυτής.
Το γεγονός αυτό ήταν γνωστό στην κοινωφελή από το 2010, διότι κατατέθηκαν νόμιμα όλα τα σχετικά έγγραφα. Το δε έτος 2013 ο ως άνω διαχειριστής και λογιστής της επιχείρησης συνεβλήθη στην μίσθωση μεταξύ της επιχειρηματία και της Κοινωφελούς με την ιδιότητα του εγγυητή με την σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας μετά από γνωμοδότηση. Γέννησε πολλά ερωτήματα στην επιχειρηματία, γιατί η κοινωφελής, ενώ έχει νόμιμο δικαίωμα, δεν εστράφη και κατά του εγγυητή σήμερα.
Η επιχειρηματίας εν τοις πράγμασι ανέλαβε την διαχείριση της επιχείρησης τον Μάιο του έτους 2017, αφού πληροφορήθηκε την ως άνω κατάσταση. Εκτοτε έδωσε έναν τιτάνειο αγώνα, προκειμένου να ρυθμιστούν οι απορρέουσες οφειλές από μισθώματα καταβάλλοντας στην Κοινωφελή ένα σημαντικό ποσό. Ταυτόχρονα στράφηκε δικαστικώς σε βάρος του εγγυητή και τότε διαχειριστή της επιχείρησης ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών Δικαστηρίων, όπου εκκρεμεί έως σήμερα η έκδοση οριστικής απόφασης.
Τα ως άνω περιστατικά εκτέθηκαν δια δημοσίων εγγράφων ενώπιον του κ. προέδρου Πρωτοδικών Λαμίας και η επιχειρηματίας ζητά την ηθική της αποκατάσταση και την ανάληψη της ευθύνης σε αυτούς που τους πρέπει και ανήκει. Τέλος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την μετατρέψει σε εξιλαστήριο θύμα…»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment