Δήμος Λαμιέων: Ημερίδα Ενημέρωσης για τον Αντικαπνιστικό Νόμο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Καμπάνια ενημέρωσης για τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του , κάνει ο Δήμος Λαμιέων, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος . 

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λαμιέων  παρουσιάστηκε  το θεατρικό έργο «Το παραμύθι της ανάσας» το οποίο απευθύνονταν σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε  ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με την παρουσία εκλεκτών ομιλητών που προσέγγισαν το θέμα από κάθε του διάσταση:της υγείας, της κοινωνιολογίας, της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιβολής της νομοθεσίας αλλά και των προβληματισμών των καταστηματαρχών που γίνονται αποδέκτες αυτής της μεγάλης αλλαγής που επιτελείται στην Ελληνική Κοινωνία.

Σε  συνέντευξη τύπου χθες, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτη Στασινός, δήλωσε πως ο σκοπός  της  αντικαπνιστικής εκστρατείας του Δήμου Λαμιέων  είναι όσον αφορά τη  περιοχή μας, »να αφομοιώσουμε τα καλά του νέου Αντικαπνιστικού νόμου, ενώ ταυτόχρονα να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να εκθέσουν τους προβληματισμούς και  τις επιφυλάξεις τους, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του Νόμου.

Πρέπει όμως, να κάνουμε κατανοητό στους πολίτες. Γιατί  το τσιγάρο πρέπει να σταματήσει σε κλειστούς χώρους και πως επηρεάζει την υγεία μας».

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Βίκυς Κατσαούνου

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment