Δήμος Λαμιέων: Δολοφονική επίθεση εναντίον του καταγγέλλει ο Θύμιος Καραΐσκος

 

Δολοφονική επίθεση εναντίον του τα ξημερώματα της Τρίτης καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λαμίας  Θύμιος Καραΐσκος, «δείχνοντας» τον αντίπαλο υποψήφιο δήμαρχο Πανουργιά Παπαϊωάννου. 

Από την πλευρά του ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου  καταγγέλλει συκοφαντική και ανήθικη  επίθεση εναντίον του  για την οποία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, την ώρα που ο Δήμαρχος Λαμιέων επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του μετά το τέλος τηλεοπτικής εκπομπής, άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του  και του επιτέθηκαν σπάζοντας πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο Θύμιος Καραΐσκος σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας.

 Νωρίτερα  κατά τη διάρκεια  της εκπομπής «ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που παρουσίαζε δημοσκόπηση της τηλεόρασης STAR  Κεντρικής Ελλάδας για τις δημοτικές  εκλογές στο Δήμο Λαμιέων με καλεσμένους τους 4 υποψήφιους Δημάρχους Λαμιέων η οποία έδινε σαφες προβάδισμα της παράταξη του Πανουργιά Παπαϊωάννου,   ο  Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος  προέβη σε καταγγελίες σε  βάρος του  Π. Παπαϊωάννου  που όξυναν το κλίμα.

 

Αποτέλεσμα μπροστά στα  μάτια των εμβρόντητων  τηλεθεατών  να ανταλλαχθούν βαριές  κουβέντες μεταξύ των δυο υποψηφίων δημάρχων που δεν τιμούν το δημοκρατικό διάλογο και την πόλη μας.

Συγκεκριμένα  ο Θύμιος Καραΐσκος κατήγγειλε ότι «εδώ και ένα χρόνο δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, μετά από την άρνησή του να ενδώσει σε πιέσεις του κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου  προκειμένου να αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  τα περιστατικά αυτά ο Δήμαρχος Λαμιέων τα έχει καταγγείλει σε ανύποπτο χρόνο στον Εισαγγελέα  που  έχει προχωρήσει  σε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

 

 

Αναλυτικά η  ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων

Δολοφονική επίθεση κατά του Δημάρχου Λαμιέων λίγη ώρα μετά την καταγγελία για πιέσεις και απειλές από τον Πανουργιά Παπαϊωάννου
 
Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, μετά το τέλος τηλεοπτικής εκπομπής.
Άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του Δημάρχου και του επιτέθηκαν σπάζοντας πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο Δήμαρχος Λαμίας σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκαν δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες της Λαμίας που καταδίκασαν το γεγονός. Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Βήμα για Όλους», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος είχε καταγγείλει ότι εδώ και ένα χρόνο δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, μετά από την άρνησή του να ενδώσει σε πιέσεις του κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, προκειμένου να αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας. Ο κ. Καραΐσκος είπε χαρακτηριστικά: “Η αιτία της σύγκρουσης με τον κ. Παπαϊωάννου είναι επειδή μου τηλεφώνησε στα μέσα Ιουνίου 2022, ζητώντας να μην γίνει διαγωνιστική διαδικασία για το θέμα της ανάθεσης του έργου του κυττάρου, να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα, αλλά να πάμε με περιορισμένη πρόσκληση και διαπραγμάτευση, πράγμα το οποίο αρνήθηκα.” “Όταν με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, στην άρνησή μου αυτή απάντησε: εγώ θα κατέβω για δήμαρχος”.
Από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο στον Εισαγγελέα. Δεν είναι ωραίο πράγμα ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του». «Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα με απειλές για τη ζωή μου, αλλά έχω δεχθεί και απειλές από τον ίδιο τον κ. Παπαϊωάννου μέσω τρίτων ότι θα με σκοτώσει…μου μετέφερε μέσω τρίτων απειλές για την ίδια μου τη ζωή και την οικογένειά μου». «Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει στον Eισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. Τρείς φορές έχω επισκεφθεί τον Eισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Eισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα».
 
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thumbnail_image1-1-1024x768.jpg

 LR ΑΓΓΕΛ Παπαιωάννου: Συκοφαντική και ανήθικη επίθεση  εναντίον μου-Θα καταφύγω στη δικαιοσύνη

 

 

25 λ. 
 
Καταδικάζω απερίφραστα την ομολογουμένως «περίεργη», τόσο ως προς τον χρόνο όσο και ως προς τις συνθήκες, επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων.
Καταδικαστέα είναι και η απόπειρα σύνδεσης του περιστατικού με τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Star Κεντρικής Ελλάδας, όπως επιχειρήθηκε με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων που διανεμήθηκε στις τρεις τα ξημερώματα.
Η εν λόγω συζήτηση, αν και αφορούσε τον σχολιασμό μιας δημοσκόπησης, εξελίχθηκε σε μια, χωρίς προηγούμενο, συκοφαντική και ανήθικη επίθεση εναντίον μου από τον απερχόμενο Δήμαρχο με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μια επίθεση, που «συμπτωματικά» εκδηλώθηκε 19 μέρες πριν τις εκλογές και αμέσως μετά την παρουσίαση κάρτας όπου αποτυπωνόταν η πρόθεση ψήφου.
Σας δίνω τον λόγο μου, ότι η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου αλλά και για τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, που αποτελεί ηθική υποχρέωση κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου, θα είναι άμεση και θα πάει μέχρι τέλους.
 
Απέναντι σε όσους επιχειρούν να διχάσουν τον λαό της Λαμίας ως μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν στην καρέκλα, τους καθιστώ σαφές ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στις γκεμπελικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Θα διαφυλάξω με κάθε νόμιμο μέσο την ενότητα του Λαμιώτικου λαού και την ομαλή δημοκρατική διαδικασία.
 
Συνεχίζουμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου και την αλλαγή σελίδας στον Δήμο μας!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.