Αυστηρή ποινή από το Δικαστήριο Λαμίας στην εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ που άλλαζε ψηφοδέλτια

Το Δικαστήριο Λαμίας έκρινε ένοχη σήμερα την Βάσω Παπανάγνου – Λελεντζή η οποία  στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ  στο 128ο εκλογικό τμήμα Λαμίας και συνελήφθηκε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης   να αντικαθιστά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μέ άλλα της ΝΔ!

Συγκεκριμένα για το αδίκημα  της «πρόκλησης  νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος» το Δικαστήριο   της επέβαλε   ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της ενώ την αθώωσε για το αδίκημα της  «υπεξαγωγής   εγγράφων». Η κατηγορουμένη άσκησε έφεση  κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία στελεχών της ΝΕ Φθιώτιδας της ΝΔ και βουλευτών του κόμματος σαν μάρτυρες υπεράσπισης  από τη σημερινή δίκη, δεδομένου ότι η κατηγορούμενη ήταν γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λαμία.

Η ίδια η κ. Παπανάγνου  ακόμα και μετά την καταδίκη  έδειξε να μην κατανοεί την ηθική και πολιτική  διάσταση της παράνομης πράξης της,  ισχυριζόμενη   παρόμοια περιστατικά γίνονται .. συχνά στις εκλογές και θεωρεί ότι  η δική της περίπτωση   έφτασε στον Εισαγγελέα μετά από ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε στην δικαστική αντιπρόσωπο.

Για νομικά κενά και παραλείψεις της δικαστικού αντιπροσώπου κατά την εκλογική διαδικασία έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Τσακτάνης, τονίζοντας ότι η αποφάσεις της Δικαιοσύνης  είναι σεβαστές  αλλά  η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Η πελάτης του αθωώθηκε για το ένα σκέλος της κατηγορίας, αυτό της υπεξαγωγής εγγράφων,  όπως είπε,  και καταδικάστηκε μόνο για τη μια κατηγορία γιατί τοποθετούσε ψηφοδέλτια  της ΝΔ σε άδειους φακέλλους.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τη νοθεία στο 128ο εκλογικό τμήμα ΕΔΩ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.