Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ για την 25η Μαρτίου

Η δωσίλογη κυβέρνηση Παπαδήμου προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Προσπαθεί συκοφαντικά να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της ισοπεδωτικής, αντιλαϊκής πολιτικής της Τρόικα και των ντόπιων συνεργατών της, που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί πρώτον να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με την απομάκρυνση του δημόσιου διαλόγου από την καταστροφική της πολιτική, δεύτερον να συκοφαντήσει τους αγωνιστές της αριστεράς, και τρίτον να τρομοκρατήσει τον ίδιο το λαό ώστε να ανακόψει το σαφέστατο ρεύμα ριζοσπαστικοποίησής του.

Η κυβέρνηση με τον πλέον χυδαίο τρόπο μας λέει λοιπόν πως οι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και Σία είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας, ενώ οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και τα 3 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν σήμερα στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας, όλοι αυτοί που η πολιτική της, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής, είναι δήθεν οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους. Απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα… θανατηφόρα γιαούρτια για να… εξοντώσουν τους συνεργάτες μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης, δωσίλογης και φυτεμένης από τον ξένο παράγοντα κυβέρνησης.
Το πέταγμα ενός γιαουρτιού είναι μια μικροαστική εκτόνωση, μια απελπισμένη έκφραση αποδοκιμασίας και αγανάκτησης του κόσμου που οι πολιτικές της κυβέρνησης εξαθλίωσαν, και προφανώς δεν έχει κανένα προοδευτικό πολιτικό αποτέλεσμα, αντιθέτως έχει συχνά χρησιμοποιηθεί για τη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος∙ Και σίγουρα, το πέταγμα ενός… δολοφονικού γιαουρτιού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τους πραγματικούς τραμπουκισμούς της κυβέρνησης, όπως οι πολιτικές εξαθλίωσης και ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας, τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα και τους Εφαρμοστικούς τους νόμους.
Διότι τραμπουκισμός είναι να δουλεύεις μια ζωή για ένα ξεροκόμματο και να έρχεται αυτός που τόσα χρόνια καταλήστευε τον ιδρώτα σου να σου κόβει το μισό από το ξεροκόμματο, λέγοντάς σου ότι συμπάσχει και πως πρέπει να τον συγχαρείς διότι επιτελεί «πατριωτικό» έργο. Τραμπουκισμός είναι να έχεις πληρώσει μέχρι τελευταίας πεντάρας τις ασφαλιστικές σου εισφορές και να έρχονται οι δωσίλογοι συνεργάτες της Τρόικα να σου κόβουν κι αυτή ακόμα τη σύνταξη πείνας και να ξεφτιλίζουν τα γεράματά σου. Τραμπουκισμός είναι να βλέπεις νέους ανθρώπους να ρημάζουν στην ανεργία και να παίρνουν για άλλη μια φορά το δρόμο της ξενιτιάς. Τραμπουκισμός είναι να στέλνεις τα παιδιά σου στο «δημόσιο και δωρεάν» σχολείο κι αντί για βιβλία να τους μοιράζουν φωτοτυπίες. Τραμπουκισμός είναι να τρέμεις το Χειμώνα από το κρύο τυλιγμένος στις κουβέρτες μέσα στο σπίτι σου, επειδή δεν έχεις να πληρώσεις για πετρέλαιο θέρμανσης. Τραμπουκισμός είναι να αρρωσταίνεις και να μην έχεις λεφτά για φάρμακα. Τέλος, τραμπουκισμός είναι να επιτίθεσαι με απαγορευμένα από διεθνής συμβάσεις δολοφονικά χημικά και σιδερένια γκλόμπ ενάντια σε διαδηλωτές που εν τέλει υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη ζωή.
Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει στους εχθρούς του λαού, δεν ανήκει σε όλους εκείνους που παρέδωσαν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας στους αδίστακτους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. Οι συνεργάτες της Τρόικα δεν έχουν το δικαίωμα να μολύνουν με την παρουσία τους τη μνήμη των ηρώων του ‘21. Η 25η Μαρτίου ανήκει στο λαό! Ανήκει σε εκείνους που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της χώρας, τη λαοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή. Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καλεί όλους τους δημότες της πόλης μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου με ειρηνικό αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας το πραγματικό νόημα στην επέτειο, αυτό της απελευθέρωσης του λαού από τον ξένο ζυγό.
Όσον αφορά το θεσμό των παρελάσεων, αυτές είναι γνωστό πως δημιουργήθηκαν στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη από τα φασιστικά καθεστώτα τις δεκαετίας του ’20 και του ’30 (Μουσολίνι-Χίτλερ-Μεταξά), έχοντας σαν σκοπό τον εκφασισμό της κοινωνίας και την πολτοποίηση του τρόπου σκέψης της νεολαίας. Χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα για να διατηρούν το μίσος μεταξύ των λαών, να συντηρούν τον μιλιταρισμό των κρατών και να αποπροσανατολίζουν το λαό με φαρισαϊκούς πανηγυρικούς λόγους για «εθνική ομοψυχία». Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε την κατάργησή τους. 
Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Δημοτική Κίνηση

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.