Ανακοίνωση- δήλωση: Το Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς δεν εκπροσωπείται από τον Μάκη Καρακικέ

 Μετά την παραίτηση της Δέσποινας Σπανούδη, στα πλαίσια της εναλλαγής που αποφάσισε η ΓΣ του Αυτοδοιηκητικού Κινήματος και την απώλεια του Κ. Κουρκούτη που τη διαδέχτηκε,   ο Μ. Καρακικές ως τρίτος στη σειρά σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος  από το Νομό Βοιωτίας ορκίστηκε Περιφερειακός σύμβουλος.  Η αντικατάσταση αυτή δεν έτυχε όμως της έγκρισης της Γ.Σ του Αυτοδιοικητικου κινήματος   «λόγω της υποστήριξης»,  όπως αναφέρεται , του  κ. Καρακικέ που είναι μέλος της ΔΗ.ΜΑΡ «στην ισοπεδωτική και νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι οποίες  θέτουν σε προφανή  κρίση τη συνοχή του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, ο κ. Καρακικες θα είναι ανεξάρτητος Περιφερειακός σύμβουλος ενώ το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς δηλώνει ότι θα   συνεχίσει να είναι παρόν και να παρεμβαίνει με ανακοινώσεις και δράσεις  στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών βάσει των αρχών, των αξιών και των προταγμάτων που έθεσε κατά τη συγκρότησή του.

Ανακοίνωση- δήλωση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Αυτοδιοικητικού κινήματος, η παράταξή μας δεν εκπροσωπείται από τον Μ. Καρακικέ που ορκίσθηκε πρόσφατα, χωρίς να μας ενημερώσει και παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί σε διαδοχικές συνελεύσεις, λόγω κυρίως της υποστήριξης του στην ισοπεδωτική και νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

Το Αυτοδιοικητικό κίνημα είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα πολιτών που συναντιούνται σε αγώνες που αναπτύσσονται στις περιοχές της Στερεάς και δημιουργούν δίκτυα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Συγκροτήθηκε και λειτουργεί από ενεργούς πολίτες με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Η συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο σώμα της παράταξης.

Η προγραμματική μας θέση για εναλλαγή των εκπροσώπων μας υλοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή που η περιφέρεια και η χώρα συνθλίβονται λόγω της μνημονιακής επέλασης. Η απώλεια του Κ. Κουρκούτη, που είχε επιλεγεί όπως και η Δέσποινα Σπανούδη μέσα από συνέλευση και οι αντιδημοκρατικές προβλέψεις του Καλλικράτη που αναγνωρίζουν τις περιφερειακές παρατάξεις μόνο ως εκλογικούς συνδυασμούς, δημιούργησαν τις συνθήκες που επέτρεψαν στον Μ. Καρακικέ να αγνοήσει τις αρχές που συνομολόγησε και να καταλάβει τη θέση του εκπροσώπου της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο. Τον καλούμε έστω και εκ των υστέρων να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, θεωρώντας ότι δεν είναι τα αξιώματα που τιμούν τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι που τιμούν τα αξιώματα με τις αξίες και την συμπεριφορά τους.

Στους πολίτες που ψήφισαν το Αυτοδιοικητικό κίνημα και σε όλους όσους συναντηθήκαμε υποστηρίζοντας τους αγώνες τους στη διετία που προηγήθηκε, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες και παρούσες συνεχίζοντας να αγωνιζόμαστε, να παρακολουθούμε και να κρίνουμε όσα γίνονται στην Περιφέρεια. Να παλεύουμε μαζί για ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον, με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.