Έφη Γρίβα: Ο Πολιτισμός δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου…

Πολιτισμός και ποιότητα ζωής είναι βίοι παράλληλοι. Αυτό σημαίνει ότι σ’ένα δήμο οι περί πολιτισμού αποφάσεις δε μπορεί να είναι υπόθεση ενός και μόνου ατόμου, δηλαδή του αρμοδίου αντιδημάρχου.

Αυτό θα διασφαλιστεί από τη δημιουργία ενός Ενιαίου Πολιτιστικού Φορέα ο οποίος θα στελεχωθεί από πρόσωπα του ευρύτερου χώρου των γραμμάτων και των τεχνών που θα πληρούν τα προαπαιτούμενα που θα τεθούν, θα απευθύνεται στην θεσμοθετημένη και άμισθη καλλιτεχνική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και θα λογοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στόχος τους να ορίσουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με βάθος τουλάχιστον διετίας στο οποίο θα εντάξουν συλλόγους, σχολεία ή άλλες ομάδες, σχετικές με το θέμα της εκάστοτε εκδήλωσης.

Ο φορέας αυτός του Δήμου δηλαδή θα παρέχει τη γραμματειακή υποστήριξη, τα μέσα, την υποδομή, τους χώρους και θα έχει το συντονισμό και τη γενικότερη εποπτεία.

Κάθε χρόνο θα διοργανώνει Συνέδριο/Ημερίδα με χαρακτήρα αποτίμησης και κριτικής με στόχο να καταγραφεί το πολιτιστικό αποτύπωμα που κάθε εκδήλωση αφήνει, το οικονομικό της όφελος, να συζητηθούν πιθανές βελτιώσεις για τις επόμενες διοργανώσεις, να επανεξεταστούν στόχοι.

Στην Ημερίδα θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, ώστε η συζήτηση να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευρύτερης συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών.

Ο Ενιαίος Πολιτιστικός Φορέας θα είναι υπεύθυνος και για την επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα μπορεί ο «επισκέπτης» να πληροφορηθεί για τις εκδηλώσεις αλλά παράλληλα θα μπορεί να διαβάσει κριτικές και απόψεις ενώ θα μπορεί ο ίδιος να προσθέσει σχόλια και επισημάνσεις.

Επειδή όμως Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις, είναι σημαντικό, στα πλαίσια της πολιτιστικής πολιτικής, να «τρέχουν» και προγράμματα αισθητικής αναβάθμισης και εμπλουτισμού της πόλης με τα διάσπαρτα και παρατεταμένα αρχαιολογικά ευρήματα και με έργα τέχνης που θα στολίσουν την πόλη, να εμπλουτιστεί η Πινακοθήκη και ν’αναδειχτούν τα μουσεία μας και το Κάστρο σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η ιστορία της πόλης. Τέλος, η δημιουργία ενεργής «στέγης καλλιτεχνών» όπου θα μπορούν οι καλλιτέχνες να εκθέτουν τα έργα τους.

Παράλληλα θα απομακρύνουμε από δέντρα και βιτρίνες τις αφίσες που επιβαρύνουν το δήμο οικονομικά και οικολογικά, θα νοικοκυρέψουμε τον τρόπο που τοποθετούνται οι πινακίδες και θα δώσουμε κίνητρα στους δημότες για να καλλωπίσουν κήπους και μπαλκόνια.

Ο συνδυασμός ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Στασινό θεωρεί ότι η πολιτική του Δήμου για τον πολιτισμό πρέπει να έχει ανταποδοτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η αειφορία για τις γενιές που έρχονται, για τα παιδιά μας…

Έφη Γρίβα

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.