΄Εφη Αχτζιόγλου από Λαμία: Όσο πιο μαζικός τόσο πιο ριζοσπαστικός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ)

Εφη Αχτζιόγλου: Το άνοιγμα και οι μαζικοί δεσμοί με την κοινωνία είναι η ισχυρότερη εγγύηση για την ενίσχυση της φυσιογνωμίας και του ριζοσπαστικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – H αναγκαιότητα δημιουργίας του προοδευτικού μετώπου», διοργανώθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στη Λαμία , με κεντρικούς ομιλητές την πρώην Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σημερινή Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  Έφη Αχτσιόγλου και το στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας,  Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Τη συγκέντρωση που οργάνωσαν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ  Φθιώτιδας και η Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας χαιρέτησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης ενώ παρευρέθηκαν οι πρώην βουλευτές του κόμματος  Απ. Καραναστάσης, Δημ. Βέττας , Αθ.  Μιχελής,  μέλη και φίλοι του κόμματος.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΄Εφη Αχτζιόγλου επιτέθηκε στη Ν.Δ.  ζητώντας να μπει φρένο στην αυταρχική και βαθιά δεξιά διακυβέρνηση κάνοντας λόγο για  μια πλασματική εικόνα για τη κυβέρνηση  την όποια καλλιεργούν  τα μέσα ενημέρωσης.

 Αναφορά έκανε στις εργασιακές σχέσεις τονίζοντας  οτι χάνονται κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων. «Προφανής στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να προωθήσει ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο βασίζεται στη φτηνή και απροστάτευτη εργασία και υπηρετεί μόνο την κερδοφορία συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων και του ΣΕΒ » πρόσθεσε.

Για την ανασυγκρότηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «όσο πιο μαζικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο ριζοσπαστικός θα είναι» καί απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση και συμπόρευση των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών και ισχυροποίηση του προοδευτικού πόλου, για την αποτελεσματικότερη αντιπαράθεση με νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές και ακροδεξιές πολιτικές»  .Το άνοιγμα και οι μαζικοί δεσμοί με την κοινωνία είναι η ισχυρότερη εγγύηση για την ενίσχυση της φυσιογνωμίας κι του ριζοσπαστικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ   επιχειρεί την παλινόρθωση του παλιού συστήματος εξουσίας της δεξιάς. Ενδεικτικό της πολιτικής της είναι ότι από τις αρχές της θητείας της τάχθηκε στο πλευρό των βιομηχάνων κι του ΣΕΒ, ξηλώνοντας   με μια σειρά  νόμων που ψήφισε στη Βουλή  τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. 

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Σαρακιώτης έκανε λόγο για την υποχρέωση του οργανωτικού μηχανισμού να αγκαλιάσει την δημοκρατική και προοδευτική έκφραση, που στήριξε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, όπως άλλωστε φάνηκε τόσο στη Φθιώτιδα, όσο και στην επικράτεια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να χτιστεί αμφίδρομη, διαδραστική, συμμετοχική και συνάμα ουσιαστική σχέση με τους πολίτες, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, για αυτό και προέτρεψε τους υποστηρικτές και φίλους του κόμματος στη χρήση και διάδοση της πλατφόρμας του www.isyriza.gr , δηλώνοντας εμφατικά ότι: «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ο κόσμος του, οι ανησυχίες και οι προσδοκίες του».

Τέλος, χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη την ενεργή δράση και συμμετοχή, που κατά τον κ. Σαρακιώτη θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία της Χώρας, μιας και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «σήμερα η ίδια καλείται να αντέξει απέναντι στην παλινόρθωση ενός συστήματος εξουσίας που μετά από 4,5 χρόνια επιχειρεί να εμπεδώσει μία καθεστωτική αντίληψη στον τόπο».

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.