6ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης στη Λαμία (Παρασκευή 3 Νοεμ. πλατεία Πάρκου)

Το 6ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης, με θέμα «Δικαίωμα στην Ψυχική Υγεία – Χτίζοντας κοινότητες που στηρίζουν», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, από τις 18:00 έως τις 22:00, στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

 Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν o Δήμος Λαμιέων και οι φορείς ΕΠΑΨΥ (Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος), Κοι.Σ.Π.Ε. «ΑΝΕΜΩΝΗ» (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «ΑΝΕΜΩΝΗ»), ΠΕΨΥκΚΑ (Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής), ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ) και ΑΠΟΣΤΟΛΗ («Αγία Ερμιόνη» Οικοτροφείο Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων).

Διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2023, το φετινό μήνυμα της οποίας είναι «Η Ψυχική Υγεία είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα» για την ενίσχυση της συνολικής μας υγείας αλλά και ως ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για καλύτερη ποιότητα ζωής που θα στηρίζεται στην ισότητα, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μέσα στην κοινότητα.

Οι δράσεις – εκδηλώσεις απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά και περιλαμβάνουν:

Έκθεση ζωγραφικής

Έκθεση φωτογραφίας

Βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια

Μουσικοθεατρικά δρώμενα

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με την εθελοντική συμμετοχή των:

Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης

Μουσικό σύνολο Δημοτικού Ωδείου Λαμίας

Στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται συλλογή καθαριστικών ειδών για τους πλημμυροπαθείς (απορρυπαντικά, καθαριστικά, σακούλες απορριμμάτων, γάντια, αντισηπτικά κ.α. συναφή είδη).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.