«Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»: Εκδρομή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες

Tην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

Έναν τόπο που η ιστορία του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα χρόνια της Κατοχής και την Εθνική Αντίσταση, και στο Μνημείο -Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων.

Στο δημοτικό σχολείο Κορυσχάδων, όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, συνήλθε τον Μάιο του 1944 το  Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας, με εκλεγμένους εκπροσώπους από τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις εργασίες που κράτησαν από τις 14 έως τις 27 Μαΐου το Εθνικό Συμβούλιο επικύρωσε τον διορισμό της Πολιτικής Επιτροπής  Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), της λεγόμενης «Κυβέρνησης του Βουνού», ως κυβέρνησης της Ελλάδας, προκειμένου να οργανώσει καλύτερα την αντίσταση κατά των κατακτητών.

Η ξενάγηση στον ιστορικό χώρο του σχολείου, όπου υπάρχουν 500 περίπου τεκμήρια, μεταξύ των οποίων πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο της αντίστασης Σπύρο Μελετζή, θα γίνει από την Ιστορικό και Πρόεδρο του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» Δρ Ιστορίας  κ. Βασιλική Λάζου, διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 15 Μαΐου στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σοφία Βακιρτζηδέλη: 6938014119

Βασιλική Κόκκοτα: 6940976732

LR ΑΓΓΕΛΙΚόστος μεταφοράς: 12 Ευρώ/άτομο και 6 Ευρώ/παιδί
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment