Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Σπέρχεια (Φώτο)

Με την παρουσία 500 και πλέον ανθρώπων στο χώρο του παλαιού Γυμνασίου Σπερχειάδας ολοκληρώθηκε η τελετή λήξης της μαθητικής χρονιάς για τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας.

Σε μία πολύ όμορφη βραδιά με χρώματα, ήχους και παραδοσιακούς χορούς, όλα τα τμήματα του ομίλου με χορευτές κάθε ηλικίας παρουσίασαν χορούς από πολλές γωνιές της Ελλάδας, υπό την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Ηλία Τεμπέλη, στην ιστορική εκδήλωση Σπέρχεια, όπως γίνεται εδώ και τρεις δεκαετίες.
Οι χορευτικές δράσεις του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Σπερχειάδας όμως δεν σταματούν εδώ καθώς εκτός των άλλων ακολουθεί η συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ του Αιγίου 6 και 7 Ιουλίου,το ταξίδι και η συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ της Τραπεζούντας στην Τουρκία από 29 έως 6 Αυγούστου, αλλά και η συμμετοχή στο φεστιβάλ της Ορεστιάδας 26 και 27 Αυγούστου. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες συμμετοχές σε εκδηλώσεις εντός του Νομού.
 
Εξ άλλου ο σύλλογος διοργανώνει και το καθιερωμένο πλέον μεγάλο γλέντι με την ορχήστρα του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου και Κώστα Μήτση το Σάββατο 13 Ιουλίου στο χώρο του παλαιού Γυμνασίου Σπερχειάδας εκεί όπου περιμένουμε κάθε φίλο της παραδοσιακής και ποιοτικής μουσικής …
Το αποκορύφωμα ωστόσο είναι το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αθανάσιος Ακρίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την Κρήτη, τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και τη Στερεά Ελλάδα.  

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.