Πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια) -Κυριακή 15 Μαΐου

Στο πλαίσιο των ιστορικών περιπάτων και των 200 συν 1 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και της μάχης της Αλαμάνας στις 23 Απριλίου 1821, το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» και ο Δήμος Λαμιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

– Τμήμα Φθιώτιδας, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, η Τοπική Κοινότητα Δαμάστας και το Πνευματικό Κέντρο Δαμάστας συνδιοργανώνουν πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια).

Ο περίπατος σε επιμέλεια της Δρ. Ιστορίας Βασιλικής Λάζου, διδάσκουσας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 6-8 το απόγευμα

Αφετηρία μας θα είναι τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια) με κατεύθυνση το μνη-μείο του Αθανασίου Διάκου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε με κυκλική διαδρομή στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Ξεναγοί μας η ιστορικός Δρ. Βασιλική Λάζου, η Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονό-μος, προϊσταμένη ΓΑΚ Φθιώτιδας και ο Πάνος Σωτηρίου, ιστορικός.

Ο ιστορικός περίπατος αναδεικνύει τη μάχη της Αλαμάνας και το ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος», κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης των αγώνων των Ελλήνων. Παράλληλα μέσα από το μεγαλείο του Αθανασίου Διάκου, πρότυπο της τιμής, της αξιοπρέπειας και της άρνησης οποιουδήποτε συμβιβασμού, προβάλλεται ο διαρκής α-γώνας για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment