Ξεκινά το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest στη Χαλκίδα

H καθιερωμένη γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρdocfest επιστρέφει στην πόλη της Χαλκίδας από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και για έξι μέρες.

Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest έρχεται και φέτος να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από τη μεγάλη οθόνη, πιστό στο ραντεβού του με τους δημιουργούς και το κοινό.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest με 16 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας έχει αναδειχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η πόλη της Χαλκίδας είναι πια ένας καθιερωμένος τόπος συνάντησης του κοινού με τους κινηματογραφιστές, αλλά και των δημιουργών μεταξύ τους, και λειτουργεί ως κυψέλη δημιουργικότητας, ουσιαστικής επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.

Με πάγια επιθυμία του τη στήριξη της εγχώριας κινηματογραφίας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest συγκεντρώνει και παρουσιάζει την ετήσια παραγωγή Ελληνικών ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας το έργο των ανεξάρτητων δημιουργών και συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους να ρίξουν το δικό τους φως σε κάθε πιθανή έκφανση της ζωής που εκτυλίσσεται μέσα και γύρω μας.

Με 120 ταινίες που καταγράφουν τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μας, από γεγονότα που θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος μέχρι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, έμπειροι και νέοι κινηματογραφιστές μας καλούν για 6 μέρες να σβήσουμε τα φώτα, να κάτσουμε αναπαυτικά και να περιπλανηθούμε στις ιστορίες που αφηγούνται οι εικόνες.

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 40 ταινίες ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20  ταινίες ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων .

Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν Εκθέσεις- Ημερίδες-Συζητήσεις- Παρουσιάσεις Βιβλίων -Σεμινάρια αλλά και παράλληλες παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματαγια να γίνουν οι αίθουσες προβολής χώροι έμπνευσης, γέννησης ιδεών, σκέψεων και προβληματισμών που θα βάλουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού κινηματογράφου.

Πρόγραμμα Προβολών και Παράλληλων Εκδηλώσεων του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας-Docfest

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.