Διάλεξη «Πλατωνική Πολιτική Φιλοσοφία» από τους «300» στη Λαμία (Σάββατο, 23 Νοεμ.)

Ο Δήμος Λαμιέων, ο κύκλος φιλοσοφικών συζητήσεων «Εργοτάξιο Ιδεών» των Εκδόσεων Ευρασία και ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός – Φιλοσοφικός Όμιλος Λαμίας: «300» παρουσιάζουν στους Πολίτες της Λαμίας τους Καθηγητές Φιλοσοφίας κ.κ. Βασίλη Κάλφα (Καθηγητής ΑΠΘ) και Γιώργο Ξηροπαΐδη (Καθηγητής Παντείου Παν/μίου Αθηνών), οι οποίοι σε συντονισμό του υπεύθυνου προγραμματισμού του Εργοτάξιου Ιδεών κ. Μιλτιάδη Θεοδοσίου, θα δώσουν Διαλέξεις και θα συζητήσουν με το κοινό, ως εξής:

«Ο Μύθος του Ηρός στην Πλατωνική Πολιτεία»: Ο Βασίλης Κάλφας, με αφορμή τον εσχατολογικό μύθο του Ηρός, που κλείνει την πλατωνική Πολιτεία, συζητάει με το κοινό για τη θέση του Πλάτωνος προς την ποίηση, την ελευθερία της βούλησης και την μετά – θάνατον ζωή.

και ο  Γιώργος Ξηροπαΐδης στην ομιλία του με θέμα:  «Πλάτων – εχθρός του πλήθους;» εξετάζει με το κοινό την επικρατούσα σήμερα άποψη, ότι η πλατωνική φιλοσοφία είναι κατ’ ουσίαν αντιδημοκρατική, αυταρχική και εχθρική απέναντι σε κάθε μορφή δημοκρατικής διακυβέρνησης. Ο κριτικός έλεγχος της συγκεκριμένης άποψης θα στηριχτεί σε μια φιλοσοφική ανάλυση της δομής και της σημασίας του πλατωνικού διαλόγου.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, 7 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Είσοδος ελεύθερη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.