Κινηματογραφικός Αύγουστος στο Φεστιβάλ Οίτης με “βόλτα” στα σινεμά του κόσμου και LIVE!

Ο Αύγουστος στο 14ο Φεστιβάλ Οίτης θα είναι κινηματογραφικός! Ελάτε να ζήσετε τη μαγεία του σινεμά στη μεγάλη οθόνη που θα στηθεί στη «Χώρα» για μοναδικές προβολές κάτω από τα αστέρια.

Τον πιο «ταξιδιάρικο» μήνα του καλοκαιριού, θα κάνουμε μια βόλτα στο σινεμά του κόσμου με έμφαση στη Μεσόγειο. Στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, θα απολαύσουμε ταινίες σύγχρονες και κλασικές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Θα δούμε βραβευμένες Μικρού Μήκους Ελληνικές ταινίες και αφιερώματα στον Ιρανικό, Γαλλικό και Ισπανόφωνο κινηματογράφο, ενώ από την οθόνη θα παρελάσουν αγαπημένοι πρωταγωνιστές και σπουδαία δημιουργήματα του εγχώριου και διεθνούς κινηματογράφου.

Τις προβολές θα «ντύσουν» μουσικά οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Σαββέρια Μαργιολά στις 7 Αυγούστου και ROUS στις 20 Αυγούστου.

Οι προγραμματισμένες προβολές:

Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020:

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει… στη «Χώρα»

ο κινηματογραφικό μας ταξίδι ξεκινάει από τη χώρα μας και την μικρή πόλη του Βορρά, τη Δράμα.  Πρώτη μέρα προβολών των βραβευμένων ταινιών του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος του σημαντικότερου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ελλάδας.

Πρώτη ταινία που θα προβληθεί, η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο στο 42ο Φεστιβάλ της Δράμας, το «Index» του Νικόλα Κολοβού.

Δεύτερη μέρα προβολών των βραβευμένων ταινιών του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος του σημαντικότερου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ελλάδας.

Οι προβολές θα κλείσουν με την ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2019.

Περισσότερα για τις προβολές του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, Ώρα 22.30: 

Συναυλία Σαββέρια Μαργιολά

Με ανανεωμένο πρόγραμμα και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τις συνεργασίες της, αλλά και γνωστά και πολυαγαπημένα, η Σαββέρια Μαργιολά ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Έχοντας στις αποσκευές της ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο τραγούδι που της χάρισε ο ταλαντούχος Θοδωρής Κοτονιάς, με τίτλο «Ποιος», αλλά και προετοιμάζοντας την κυκλοφορία, ενός ακόμη single, που σίγουρα θα το χορέψουμε, έρχεται να μας ξεσηκώσει με τις υπέροχες ερμηνείες της και την καλή της διάθεση.

Από το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» που παραμένει «ψηλά» στις προτιμήσεις των ακροατών… μέχρι τα τραγούδια που ερμήνευσαν ο Νίκος Παπάζογλου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Χαρούλα Αλεξίου και η Βίκυ Μοσχολιού, χωρίς βέβαια να λείπουν Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Περίδης, καθώς και αγαπημένα τραγούδια από τους ρεμπέτικους δρόμους και τις παραδοσιακές διαδρομές.

Ένα μουσικό ταξίδι απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με συναίσθημα, επικοινωνία, εντάσεις και αντιθέσεις.

Παίζουν:
Μάριος Μούρμουρας: κιθάρα, fx, live-sampling

Νίκος Πασσαλίδης: μπουζούκι , λαούτο

Οργάνωση Παραγωγής: IMAGINART

Περισσότερα για τη συναυλία της Σαββέριας Μαργιολά εδώ.

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Αυγούστου 2020:

Αφιέρωμα στον Ιρανικό Κινηματογράφο

Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Ιρανικής Πρεσβείας παρουσιάζονται τέσσερις ιρανικές ταινίες μεγάλου μήκους υποτιτλισμένες στα Ελληνικά και ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με αξιοθέατα του Ιράν.

Σάββατο 8 Αυγούστου:

Ώρα 21.00:  Ο αέρας της Άνοιξης / Ντοκιμαντέρ / 2015, 20’

Ώρα 21.20: Εδώ χωρίς εμένα/ 2011, 100’

Ώρα 23.10: Ενας κύβος ζάχαρης / 2011/116′

Κυριακή 9 Αυγούστου: 

Ώρα: 21.00: Ο αέρας της Άνοιξης / Ντοκιμαντέρ / 2015, 20’

Ώρα: 21.00:  Πισίνα ζωγραφικής/ 2013/ 95′

Ώρα: 23:10  Ο αδελφός μου ο Χοσρό/ 2014, 130΄

Περισσότερα για το αφιέρωμα στον Ιρανικό Κινηματογράφο εδώ.

Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Αυγούστου 2020:

Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Institut français de Grèce). Σύγχρονες ταινίες και σπουδαία γαλλικά κλασικά έργα σε αποκατεστημένες εκδόσεις! “Ιερά τέρατα” του κινηματογράφου θα παρελάσουν από την οθόνη της “Χώρας” αλλά και σύγχρονοι πρωταγωνιστές που έχουν ήδη αγαπηθεί από το κινηματογραφόφιλο κοινό με αποτέλεσμα ο σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος να γνωρίζει καινούργιες δόξες στις μέρες μας!

Δευτέρα 17 Αυγούστου:

Ώρα 21.00: O Μιλού το Μάη / Milou en Mai  / 1990 / Έγχρωμο / 107′

Ώρα 23.00: Raging Rose / 2015 / Έγχρωμο / 80′

Τρίτη 18 Αυγούστου 

Ώρα: 21.00:  Ο τρελός Πιερό / Pierrot le fou / 1965 / Έγχρωμο / 110′

Ώρα: 23.00: Victoria / In bed with Victoria / 2016 / Έγχρωμο / 138′

Περισσότερα για το αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο εδώ.

Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020:

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι  μέχρι την Ισπανία και την Λατινική Αμερική, μέσα από την 7η τέχνη.  Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA (www.fecha.gr) θα προβληθούν 10 ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική πρόσφατης παραγωγής. Ταινίες κωμικές και δραματικές από νέους δημιουργούς που έχουν πάρει διακρίσεις σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των προβολών:

Πέμπτη, 20 Αυγούστου, Ώρα 21.00:

Η Μέρα της Τέφρας (Ντάνιελ Ρομέρο, Εκουαδόρ, 2016, 18’)

Πρωινό με την Τίφανι (ΑνδρέςΜολάνοΜονκάδα, Κολομβία, 2015, 14’)

Καλοκαίρι 98 (Βαλεντίνα Ασούα, Χιλή, 2015, 15’)

Το Μονοπώλιο της Ηλιθιότητας (ΕρνάνΒελίτ, Περού, 2017, 19’)

Η Ταλαιπωρία (Αδριάνα Γιούρκοβιτς, Αργεντινή, 2016, 14’)

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, Ώρα 22.30: 

Συναυλία ROUS

Ο Γιώργος Ρους, παρουσιάζει επί σκηνής ένα set list, στο οποίο τα τραγούδια της προσωπικής πορείας του, συνυπάρχουν με στιγμές από τις συνεργασίες του με σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής, καθώς και αγαπημένα του τραγούδια τα οποία μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να χαρακτηρίσει μέσα από το προσωπικό του πρίσμα. Διασκευές απρόσμενες που με επιτυχία έχει παρουσιάσει στο  συναυλιακό κοινό με τρόπο ανατρεπτικό, αυθόρμητο.

Ο πρώτος δίσκος του Rous που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έφερε τους ακροατές σε επαφή με έναν τραγουδοποιό με ξεχωριστό μουσικό στίγμα. Οι «Εξαιρέσεις», το «Κόκκινο Φως», οι «Μαριονέτες», το «Είμαι από το Φεγγάρι»«Το Άδικο στο Σώμα», η «Ιδιαίτερη Σχέση», μας οδήγησαν ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο του, δίνοντας αργότερα τη σκυτάλη σε τραγούδια όπως το «Λουλούδι του Δρόμου», το «Γκύζη», και το «Εσύ», με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ (Rous II) το 2017. Ενδιάμεσα, γεννήθηκαν και τραγούδια από πετυχημένες συνεργασίες, όπως το «Ένα Φιλί», (Χάρις Αλεξίου), «Και θέλω εσένα», (Γιάννης Κότσιρας), «Ούτε γι’ αστείο» (Ανδριάνα Μπάμπαλη).

Με το τρίτο του άλμπουμ να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ο Rous συνεχίζει τη δική του διαδρομή με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος, που θα τον οδηγήσει στα νέα του τραγούδια, κάποια από τα οποία θα ακούσουμε για πρώτη φορά.

Περισσότερα για τη συναυλία του ROUS εδώ.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου, Ώρα 21.00:

Αγωνία ή Έκπληξη (Ντανιέλ ΜπερνάλΕρνάντες, Περού, 2017, 13’)
Χθες ή Προχθές (ΟυγκόΣανθΡοδέρο, Ισπανία, 2017, 9’)
Ποπ Κορν (ΣέρχιΒιθκάινοΚαλέρο, Ισπανία, 2017, 9’)
Η Ληστεία (Αλφόνσο Ντίαθ, Ισπανία, 2017, 9’)
Σφάλμα (Μάρκος Καμποτά, Ισπανία, 2018, 17’)

Περισσότερα για το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο εδώ.

Οι κινηματογραφικές προβολές και οι συναυλίες πραγματοποιείουνται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia.

Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr

Πληροφορίες:

Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης: Αντιγόνης 7 (πλησίον Δημοτικού Θεάτρου), Λαμία, τηλ.2231043333. Ανοικτά καθημερινά 09.00 – 18.00

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Κινηματογραφικές προβολές &
Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο
Σε συνδιοργάνωση με τη Belle Arte Lamia
Αύγουστος 2020
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e–mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με : Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε, Δήμος Λαμιέων

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr

Πληροφορίες:

Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης: Αντιγόνης 7 (πλησίον Δημοτικού Θεάτρου), Λαμία, τηλ.2231043333. Ανοικτά καθημερινά 09.00 – 18.00

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.