Έρχεται στη Λαμία «Το Καράβι της Τέχνης» από τον ΣΚΕΤΚΕ

Στις 23 και 24/6/2022 θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Λαμίας στην γραφική πλ. Αλέκου Κοντόπουλου (καράβι), η 15η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση του ΣΚΕΤΚΕ.

Μια έκθεση θεσμός, στην οποία συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες μέλη του Συλλόγου. Στην εκδήλωση, κυρίως οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα βιωματικής συμμετοχής στις προγραμματισμένες δράσεις υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών, καθώς και άλλων συνεργαζόμενων προσωπικοτήτων και φορέων!

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση του κοινού με την Τέχνη, η γνωριμία με τους ίδιους τους καλλιτέχνες και το έργο τους και κυρίως η επαφή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, τις τεχνικές, τα υλικά, τα χρώματα, να τους δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και τη δημιουργική τους έκφραση.

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορεί κανείς να συναντήσει αυτό το διήμερο ξεκινώντας με έναν χαλαρό περίπατο ή μια απολαυστική περιήγηση στο κέντρο της Λαμίας!

Με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, και την επιμέλεια καλλιτεχνών, η πλατεία «Αλέκου Κοντόπουλου» θα διαμορφωθεί σε ένα πανέμορφο σκηνικό έτοιμο να σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία στους επισκέπτες!

Η υπαίθρια έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 250 έργα 60 καλλιτεχνών, ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτών, κεραμικών, χειροποίητων κοσμημάτων και κατασκευών.

Παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν το διήμερο, όπως

-ζωντανή μουσική για δυο βράδια

-θεατρική παράσταση με αποσπάσματα έργου

-Video art, animation

-ζωντανή προβολή των δρώμενων σε όψη κτιρίου (είσοδος από πλ. Ελευθερίας)

-“Τα πολλαπλά πρόσωπα της Τέχνης” ανοιχτή συζήτηση Performance με ιστορικό τέχνης, ψυχολόγο και συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δημιουργήσουν έργο επί τόπου,

-η γνωριμία των παιδιών με τα μυστικά του ωκεανού,

-παιδικές ομαδικές δράσεις με ζωγραφική, κόμικς, πηλό, κόσμημα.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων, Παρασκευή βράδυ, θα ακολουθήσει λαχειοφόρος έργων – προσφορές των καλλιτεχνών.

Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε την αφθονία των συναισθημάτων που προσφέρει η τέχνη, να ταξιδέψουμε μαζί στην πιο απολαυστική, πολυμορφική και δημιουργική βόλτα της πόλης, να γίνουμε συνεπιβάτες στο καράβι της Τέχνης που θα αράξει φέτος στην πλατεία που φέρει το όνομα ενός σπουδαίου Καλλιτέχνη από τους πρωτοπόρους της αφαίρεσης στην Ελλάδα, του δικού μας Αλέκου Κοντόπουλου.

Κρατήστε αυτές τις ημερομηνίες για εμάς!

23&24/6/2022

Σας περιμένουμε!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.