Παχαίνει το καρπούζι; Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του. Γράφει η Εύα Μακρή, Κλινική Διαιτολόγος -Διατροφολόγος

🤔Η απάντηση στο ερώτημα «αν παχαίνει το καρπούζι» είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο τρόφιμο του οποίου η κατανάλωση οδηγεί αυτομάτως σε αύξηση του βάρους.

Το καρπούζι :

🍉Έχει ελάχιστες θερμίδες – 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια & 6,2 γραμμάρια σάκχαρα🍉Ενυδατώνει τον οργανισμό (αποτελείται από 92% νερό)
🍉Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και διαλυτές φυτικές ίνες
🍉Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς (το λευκό τμήμα μεταξύ της κόκκινης σάρκας και της φλούδας του περιέχει την ουσία κιτρουλίνη η οποία συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος)
🍉Μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες
🍉Συμβάλλει στην πρόληψη της εκφύλισης ωχράς κηλίδας
🍉Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο των μυών

🆘 Η κατανάλωση χυμού καρπουζιού μετά την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών.

Ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες ή σε φρουτοσαλάτες,
Χτυπώντας το στο μίξερ φτιάχνουμε γρανίτα,ή Fruit Punch με αλκοόλ
Ένας εξαίσιος συνδυασμός με το καρπούζι είναι οι ελιές, το άσπρο τυρί -συνήθως φέτα

www.evamakri.gr

Εύα Μακρή,Msc
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.