Ενημερωτική εσπερίδα «Τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα και οι επιπτώσεις τους -Η περίπτωση του κάμπου της Λαμίας» (Κυριακή, 21 Απρ.)

Οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος, το Κάστρο Αλληλεγγύης και ο Όμιλος Φίλων Του Δάσους Λαμίας, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: “ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ”.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 18:30’ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν έγκριτοι επιστήμονες τεχνικοί και νομικοί όπως και εκπρόσωποι πλημμυροπαθών κατοίκων και αγροτών.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα ακουστούν απόψεις, θα γίνουν προτάσεις και θα εκδοθεί ψήφισμα για να επιδοθεί κατά την διάρκεια των εγκαινίων του αυτοκινητόδρομου Ε65.

΄ΟΠως τονίζεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση «ο στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι πολίτες της Φθιώτιδας για τις αλλαγές που φέρνει στις ζωές χιλιάδων κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον η κατασκευή μεγάλων συγκοινωνιακών έργων καταμεσής του εύφορου κάμπου της Λαμίας. Έτσι, το “τίμημα” της γρήγορης μετάβασης σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βορειοδυτικής Ελλάδας θα είναι πολύ ακριβό για πολλούς συμπολίτες μας και δεν εννοούμε φυσικά το αντίτιμο των διοδίων!», αναφέρουν οι διοργανωτές που έχουν προσκαλέσει όλους τους φορείς της περιοχής, Δήμο Λαμιέων, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Τεχνικό Επιμελητήριο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ.ά. με την ελπίδα οι εκπρόσωποί τους να παραβρεθούν.

«Στην επόμενη καταστροφή που έρχεται δεν πρέπει να είναι άλλοθι για κανέναν το ότι δεν “γνώριζα. Τα μεγάλα έργα, ο τρόπος κατασκευής τους και λειτουργίας τους μας αφορούν όλους παρόλο που πια δεν είναι δημόσια!», καταλήγει η ανακοίνωση – πρόσκληση για την εσπερίδα.

Το πρόγραμμα:

► 18:30 – 18:45 Έναρξη – Χαιρετισμοί

► 18:45 – 19:00 Προσομοίωση πλημμυρών – Διαχείριση πλημμυρικού κινδύνου

Νικήτας Μυλόπουλος Καθηγητής και Λάμπρος Βασιλειάδης Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

► 19:00 – 19:15 Αποτύπωση πλημμύρας 12-12-2021

Γιώργος Καλιαμπέτσος επιστημονικός συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

► 19:15 – 19:30 Περιγραφή ζημιών – Μαρτυρίες κατοίκων και αγροτών

Ελένη Δριστήλα πλημμυροπαθής, κάτοικος Κόμματος και Χρήστος Χόντος αγρότης-κτηνοτρόφος, πλημμυροπαθής

► 19:30 – 19:45 Μεγάλα έργα – μεγάλα Λάθη

Κατερίνα Μακρυνιώτη χημικός μηχανικός, εκπρόσωπος πλημμυροπαθών

► 19:45 – 20:00 Δικαστικός αγώνας των πλημμυροπαθών

Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος, νομικός εκπρόσωπος πλημμυροπαθών

► 20:00 – 20:30 Συζήτηση – Προτάσεις

Παρεμβάσεις πολιτών και φορέων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.