Εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ για τα σκυλιά των Κυνηγών

Πόσες φορές δεν σκεφτήκαμε »τα καημένα τα κυνηγόσκυλα, δες πού τα βάζουν, και είναι νόμιμο»;
Mε ενέργειες της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΦΠΟ) εκδόθηκε η εγκύκλιος 1969/100521/14.8.13 του ΥΠΑΑΤ σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039 για την προστασία των κυνηγόσκυλων!

Με εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039/2012 η σχετική εγκύκλιος ορίζει πλέον ως παράνομα τα κλουβιά, είτε »ειδικά» είτε ξύλινα με τρύπες, για τη μεταφορά των κυνηγόσκυλων που τοποθετούνται εκτός των Ι.Χ., συνήθως στο πίσω μέρος όταν δεν πληρούν τις εκ του νόμου προδιαγραφές και όταν τα ζώα υφίστανται παθητική κακοποίηση.

Οι κυνηγοί που θα συλληφθούν να παραβαίνουν θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο τουλάχιστον 300 Ευρώ ανά παράβαση και για παθητική κακοποίηση πρόστιμο έως και 30.000 Ευρώ σύμφωνα και με τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο 1/2013 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αρμόδιο όργανο επιβολής του προστίμου να είναι τόσο η Θηροφυλακή όσο και η Αστυνομία σύμφωνα με τον ν. 4171,αρ. 81, παρ. 5.

Εκτός από το τέλος σε αυτή τη μεσαιωνική συνήθεια του να μεταφέρονται τα ζώα σε μικρά σκοτεινά κλουβιά, έκθετα σε κίνδυνο τροχαίου και σε καυσαέρια, η νομοθεσία προβλέπει εμβολιασμό και σήμανση (microchip) όλων των κυνηγόσκυλων, αλλιώς καταργείται η άδεια κυνηγιού του ιδιοκτήτη τους.

Τα δασαρχεία της χώρας επαγρυπνούν και έχουν ήδη λάβει εντολή για να ελέγχουν το θέμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.