Βίντεο-καρτούν για τον μαγικό κόσμο της αστρονομίας

 «Τι θα γίνει αν πέσει κάποιος σε μαύρη τρύπα;», «τι θα γίνει αν πεθάνει ο Ήλιος;»… Για περίπου δύο χρόνια η Θέλγια Γερασοπούλου, η Όλγα Παπαδοπούλου και ο Βασίλης Σπυράκος, άκουγαν από τους μικρούς τους επισκέπτες, στο κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, αυτές τις ερωτήσεις προσπαθώντας να τους απαντήσουν με απλό τρόπο στις αυθόρμητες απορίες τους.

Οι τρεις απόφοιτοι των τμημάτων της Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και οι δύο απ’ αυτούς με μεταπτυχιακό στην Αστροφυσική, συναντήθηκαν από τα αμφιθέατρα στο Κέντρο Επισκεπτών με κοινό σημείο αναφοράς τους τη μεγάλη τους «αγάπη» για την αστρονομία και την αστροφυσική, αναλαμβάνοντας τις παιδικές δράσεις που γίνονταν στο χώρο και απευθύνονταν σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα τους να δημιουργήσουν μία σελίδα και ένα κανάλι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «Space for Kids» που θα ασχολείται με την αστρονομία και την αστροφυσική και θα εξηγεί στα παιδιά έννοιες γύρω από αυτές τις επιστήμες.

Τα βίντεο έχουν τη μορφή καρτούν ώστε, όπως λένε οι τρεις δημιουργοί τους, να μπορούν τα παιδιά να ταυτιστούν με τους ήρωες, ενώ φροντίζουν το κείμενο που τα συνοδεύει, να διαθέτει ομοιοκαταληξίες, έτσι ώστε «να μένει στα παιδιά αυτό που ακούνε». «Προσπαθούμε αυτός ο τρόπος μετάδοσης της πληροφορίας προς τα παιδιά να μην μοιάζει με τον παραδοσιακό τρόπο διαβάσματος στο σχολείο. Έχουμε και τη σελίδα στο facebook όπου καθημερινά ανεβαίνουν εικόνες με πληροφορίες βασικής αστρονομίας οι οποίες σιγά σιγά συμπληρώνουν το πάζλ των πληροφοριών», λέει η κ. Παπαδοπούλου.

https://www.facebook.com/astrospacekids

Πηγή: ΑΜΕ-ΑΠΕ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.