Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης», εν όψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου  με ανοιχτή επιστολή  θέτει ερωτήματα και ζητά τις απαντήσεις  όλων των Αυτοδιοικητικών  για  το μέλλον των ορεινών όγκων της περιοχής μας.

Η ανακοίνωση

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα μήνα και κανένας από τους υποψήφιους συμβούλους δεν έχει τοποθετηθεί για το μέλλον των ορεινών όγκων της περιοχής μας.

Όμως οι Δήμοι Λαμίας και Δελφών είναι και ορεινοί και η Περιφέρεια εμπεριέχει έτσι κι αλλιώς τα ευαίσθητα ορεινά οικοσυστήματα. Επομένως οι θέσεις όλων των υποψηφίων είναι καθοριστικές για τις επιλογές μας στις εκλογές.

Τα ερωτήματα που θέτουμε λοιπόν προς τους υποψηφίους ως «Κίνηση Πολιτών για την προστασία της Οίτης» είναι ξεκάθαρα και περιμένουν απαντήσεις:

1. Η Οίτη είναι ένας από τους δέκα Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας. Ποιο το σχέδιο σας για την ανάπτυξη της;

2. Η περιοχή της Παύλιανης έχει γίνει πλέον γνωστή σε όλη την Ελλάδα και πλήθος πεζοπόρων & τουριστών την επισκέπτεται. Αυτό συντελεί στα μέγιστα στην τοπική οικονομία και δίνει ζωή στην Ελληνική ύπαιθρο. Ταυτόχρονα όμως άλλες περιοχές (πχ δυτική πλευρά του βουνού) παραμένουν άγνωστες παρότι παρουσιάζουν ανάλογες ομορφιές. Έχετε κάποιο σχέδιο για αυτές;

3. Αυτή την στιγμή αιτήσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών κατά μήκος της Οίτης εκκρεμούν. Θα ενισχύσετε τον δικαστικό μας αγώνα ώστε να μην εγκατασταθούν βιομηχανικοί αιολικοί σταθμοί και να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο;

4. Ποια τα σχέδια σας για αντιπυρική προστασία;

5. Ποια τα σχέδια σας για αντιπλημμυρικά έργα;

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Κίνηση Πολιτών για την προστασία της Οίτης»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.