Υπουργός Εσωτερικών Γερμανίας: Καλεί του πολίτες να κάνουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης!

Αίσθηση στη γερμανική -και όχι μόνο- κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η προτροπή της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ, προς τους Γερμανούς πολίτες να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα τρόφιμα , προτείνοντας μάλιστα λίστα με τις ποσότητες που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ειδικότερα, όπως τονίζει η Handelsblatt, η υπουργός μίλησε, σε συνέντευξη, για την ενεργειακή ακρίβεια αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας  πως «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις, τις πανδημίες, τις απειλές πολέμου».

Η ίδια ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. «Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως πραγματοποιείται απογραφή των καταφυγίων της Γερμανίας λέγοντας ότι «υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία», και «υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά».

Αναφορικά με τις προμήθειες που πρέπει να προμηθευτούν οι πολίτες, η Φίσερ επεσήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε πως αυτά είναι:

– 10 λίτρα σε νερό και υγρά.

– 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά,

– 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά.

Κλείνοντας, ζήτησε από τους Γερμανούς να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά, δίχως να τρέξουν μαζικά για ψώνια, δημιουργώντας ελλείψεις στην αγορά και χάος.

Συνεδριάζουν έκτακτα   οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν  στις Βρυξέλλες σήμερα στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου να σταματήσει όλες τις αποστολές φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία και την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα,  και το τελεσίγραφο της Ρωσίας για πληρωμές του φυσικού αερίου σε ρούβλια.

΄Όπως ανακοίνωσε η Gazprom, οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ και την Τουρκία μειώθηκαν δραστικά μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, ενώ αυτές στην Κίνα εκτοξεύτηκαν.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε σήμερα ότι έχει ακούσει διαφορετικά πράγματα σχετικά με την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και ότι μερικές χώρες δεν είναι ακόμη έτοιμες για ένα τέτοιο βήμα. Η Γερμανία δεν θέλει να προκαλέσει μία οικονομική καταστροφή, δήλωσε ο Χάμπεκ.

Στο μεταξύ, προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για το έκτο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με βασικό επίκεντρο αυτή τη φορά τον πετρελαϊκό κλάδο. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι περιλαμβάνει σταδιακή μείωση των εισαγωγών πετρελαίου μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.