Το Ισραήλ ελέγχει τη Ράφα το μοναδικό πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας- Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

-Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF)  έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα,  τη μοναδική πύλη μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας για την ανθρωπιστική βοήθεια

-Έκκληση των Παλαιστινίων στη διεθνή κοινότητα για άμεσες κινητοποιήσεις συμπαράστασης

-Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η Ράφα, μια αποκλεισμένη ζώνη εκτοπισμένων και εξαθλιωμένων 1,2 εκ. αμάχων, μεταξύ των οποίων και 600.000 παιδιά, χωρίς καμία πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και ασφαλή διαφυγή γίνεται σταδιακά ένας τόπος αδιανόητης, εγκλωβισμένης φρίκης.
Οι  κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ εξοπλίζουν το Ισραήλ και  παριστάνουν ότι δεν βλέπουν το έγκλημα. Οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια  ξεσηκώνονται  αλλά δεν αρκούν για να σώσουν τους Παλαιστίνιους  από την γενοκτονία που συντελείται συστηματικά.
Οργανισμοί του ΟΗΕ και οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες οποιασδήποτε ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα.

Η Ράφα, το μοναδικό πέρασμα που δεν διαχειριζόταν το Ισραήλ, αποτελούσε για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα μια σανίδα σωτηρίας προς τον έξω κόσμο, επιτρέποντας την παράδοση βοήθειας και την απομάκρυνση ασθενών από ένα καταρρακωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι ο λιμός βρίσκεται σε εξέλιξη στη βόρεια Γάζα και προχωρά προς το νότο.

Να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!

Αφού το Ισραήλ απέρριψε το σχέδιο εκεχειρίας, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, το οποίο συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο, τα ξημερώματα Τρίτης (07/05), αποκλείοντας πλήρως την Γάζα από τον έξω κόσμο παρά τις εκκλήσεις και τη διεθνή κατακραυγή.
Δεν μπορεί πλέον να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια, να μετακινηθούν τραυματίες προς την Αίγυπτο ή να περάσουν πολίτες, γιατροί, δημοσιογράφοι  προς την Γάζα. 
Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το Τελ Αβίβ απαγόρευσε την πρόσβαση ομάδων του στο συνοριακό σημείο διέλευσης, βάζοντας τέλος στην ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Η επίσημη δικαιολογία για ακόμη μια φορά είναι πως το πέρασμα χρησιμοποιείται για τρομοκρατικούς σκοπούς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν επιχειρήσεις αναζήτησης μαχητών της Χαμάς, αλλά και ελέγχου της περιοχής το πρωί, μετά από την πραγματοποίηση μιας χερσαίας και μιας αεροπορικής επιχείρησης σε τμήμα στα ανατολικά της Ράφας.

 Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Το BDS Greece καλεί σήμερα στις 06:30μμ στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σαν μια πρώτη απάντηση στην εισβολή και κατάληψη του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό πλέον της Γάζας από τον έξω κόσμο.
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στο Σύνταγμα σήμερα στις 06:30 μ.μ.!

Έκκληση των Παλαιστινίων για  άμεση κινητοποίηση  σε όλο τον πλανήτη

Οι Παλαιστίνιοι απευθύνουν έκκληση για άμεση κινητοποίηση σε όλον τον πλανήτη, καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επίκειται χρήση «άκρατης βίας» εναντίον 1,2 εκατομμυρίων εκτοπισμένων αμάχων.
Το Ισραήλ, συνεχίζοντας να αψηφά τις εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου για άμεση διακοπή όλων των γενοκτονικών ενεργειών και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός, ανακοίνωσε ότι επίκειται χρήση «άκρατης βίας» κατά των Παλαιστινίων που βρίσκονται στην Ράφα, στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας.
Στην Ράφα έχουν βρει καταφύγιο σε άθλιες συνθήκες, πάνω από 1,2 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, που, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν εκεί από άλλες περιοχές της Γάζας, λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών και της πολιορκίας που έχει επιβάλλει το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, το σύνολο του Παλαιστινιακού πληθυσμού στην Γάζα, βρίσκεται αντιμέτωπο με την πείνα και την πιθανότητα λιμού.
Οι Παλαιστίνιοι απευθύνουν κάλεσμα για άμεσες, έκτακτες δράσεις σε όλο τον πλανήτη, ώστε να σταματήσει το σχέδιο εθνοκάθαρσης και η εξελισσόμενη γενοκτονία ΗΠΑ-Ισραήλ!
Απευθύνουμε κάλεσμα για:
1. Άμεση διεκδίκηση έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον των Ισραηλινών ηγετών και μελών του στρατού που συμμετείχαν στη γενοκτονία, ώστε να αποτραπεί η διάπραξη περαιτέρω μαζικών θηριωδιών από το Ισραήλ.
2. Διαδηλώσεις στους δρόμους και ειρηνικές δράσεις διακοπής της κανονικότητας εναντίον κυβερνήσεων, εταιρειών και άλλων θεσμών που είναι συνένοχες στα εγκλήματα του Ισραήλ.
3. Άσκηση πίεσης στις κυβέρνησης ώστε να επιβάλουν άμεσες μονομερείς και πολυμερείς νόμιμες κυρώσεις κατά του Ισραήλ, ξεκινώντας με εμπάργκο οπλισμού και στρατιωτικής συνεργασίας, όπως ζήτησε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μαζί με δεκάδες ειδικούς του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
4. Αποβολή του Ισραήλ από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και άλλα διεθνή φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της FIFA, της Eurovision κ.λπ.
Κάθε μέρα που επιτρέπεται στο Ισραήλ να μένει ατιμώρητο, οι Παλαιστίνιοι υφίστανται νέες καταστροφές και το ίδιο συμβαίνει με την οποία αξιοπιστία έχει απομείνει στο Διεθνές Δίκαιο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment