Το Ισραήλ βομβάρδισε «ασφαλή» καταυλισμό του ΟΗΕ στη Ράφα και έκαψε ζωντανούς Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ανάμεσα τους παιδιά το βράδυ της Κυριακής κατά τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ καταυλισμού  στη βορειοδυτική Ράφα,  όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Η υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σε αυτήν την περιοχή της Ράφα όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου οκτώ ρουκέτες προς τις σκηνές σε έναν νεοσύστατο καταυλισμό γεμάτο με χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους κοντά στις αποθήκες της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), πρόσθεσε το WAFA.

«Αυτή η φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς και τη διεθνή νομιμότητα» ανέφερε η η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής, καταγγέλλοντας πως ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» τον καταυλισμό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής, η Χαμάς κατήγγειλε τον βομβαρδισμό ως «πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔΔ) που της ζητούσε να σταματήσει την επίθεσή της εναντίον της Ράφα». Σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ δεν θα είχε κινηθεί χωρίς την υποστήριξη και το πράσινο φως των ΗΠΑ, λέγοντας να καταστεί η αμερικανική κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για τη φονική επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση στη Ράφα, λέγοντας ότι στόχευσε μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιώντας «όπλα ακριβείας», ενώ παραδέχτηκε ότι πολίτες τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά και δήλωσε ότι το περιστατικό ερευνάται.

ΟΗΕ: «Φρίκη» – Το Ισραήλ να έρθει αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη

Η Francesca Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα παλαιστινιακά εδάφη, χαρακτήρισε την επίθεση του Ισραήλ στον καταυλισμό σκηνών στη Ράφα ως «ακόμη μεγαλύτερη φρίκη».

«Αυτή η σκληρότητα, μαζί με την κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και του συστήματος, είναι απαράδεκτη», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ. «Η Γενοκτονία στη Γάζα δεν θα τελειώσει εύκολα χωρίς εξωτερική πίεση: το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις, δικαιοσύνη, αναστολή συμφωνιών, εμπορικών συναλλαγών, εταιρικών σχέσεων και επενδύσεων, καθώς και συμμετοχή σε διεθνή φόρουμ».

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων για να τερματιστούν τα δεινά των αμάχων. Είναι απογοητευμένος διότι δεν εφαρμόζονται οι πρόσφατες πρόσφατων διαταγές του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Γάζα» ανέφερε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, ο Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Τουλάχιστον 35.984 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και έως 80.643 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς εκείνη την ημερομηνία ανέρχεται σε 1.139, ενώ δεκάδες εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι.

Πηγή:

https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/5/27/israels-war-on-gaza-live-news-35-killed-in-rafah-tent-bombings

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε οικογένειες σε αντίσκηνα και έκαψε ζωντανούς τουλάχιστον 35 εκτοπισμένους Παλαιστινίους στην Ράφα. Ανάμεσα τους μωρά.
Λίγες ώρες πριν, το είχε κηρύξει ασφαλές μέρος για τους Παλαιστίνιους. Πριν τους αφαιρέσει την ζωή, το Ισραήλ τους είχε στερήσει την στέγαση, το νερό, το φαγητό, το ηλεκτρικό ρεύμα και την περίθαλψη.
Ότι και να κάνουν, το επίπεδο αποφασιστικότητας και αντίστασης στον παλαιστινιακό πληθυσμό είναι ασύλληπτο.
Το Ισραήλ έχει ήδη χάσει. 
Ο χρήστης Ευγενία Λουπάκη είναι με το χρήστη Eugenia Loupaki
Ολοκαύτωμα, το.
Αυτή την ώρα στη Ράφα. Καίνε ζωντανούς τους άμαχους στον προσφυγικό καταυλισμό. Δεκάδες νεκροί φριχτά θανατωμένοι.
(Νισάφι τα χαμόγελα εκεί στη Βηθλεέμ- γενοκτονία είναι η λέξη που ξεχάσατε να πείτε και συμβαίνει δίπλα σας)

Embassy of the State of Palestine in Cyprus
@PalestineEmbCy
μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα επίθεσης του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό εκτοπισμένων στα βορειοδυτικά της Ράφα,η έρευνα για επιζώντες βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό είναι γενοκτονία αυτό είναι εθνοκάθαρση

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.