Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Ντόναλντ Τράμπ – Στον αέρα η προεκλογική του εκστρατεία

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ μεταφέρθηκε χθες με ελικόπτερο ο Ντόναλντ Τραμπ όπου θα νοσηλευθεί «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία,  μετά τη μόλυνσή του με κορονοϊό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν, ενώ προηγήθηκε μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό.

«Θέλω σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη . Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed και νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», αναφέρει το μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτηση του   στο twitter ανέφερε:

Donald J. Trump @realDonaldTrump
Going welI, I think! Thank you to all. LOVE!!!

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!»

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Τι δήλωσε ο γιατρός του

Όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, ο Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για τον κορονοϊό, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του χτες για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού Προέδρου αναφέρει τα ακόλουθα: «Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών. Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια».

Στον αέρα η προεκλογική εκστρατεία

Την στιγμή που απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία. Είναι ασαφές εάν θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες το επόμενο ντιμπέιτ του με τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών που συνεχίζει την εκστρατεία του.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού, κατηγορείται από τους αντιπάλους του και άλλους πως τη χειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία· θρηνούν κάπου 208.000 νεκρούς, ενώ η οικονομία τους, η μεγαλύτερη του κόσμου, ασθμαίνει.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.