Πούτιν: Ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού το Σεπτέμβριο

Στην προοπτική να υπάρξει ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού ήδη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης σε γενετικούς επιστήμονες και επιτελικά στελέχη του Συστήματος Υγείας.  

Ο Ρώσος ηγέτης επικρότησε τις εκθέσεις και εισηγήσεις των επιστημόνων, εκφράζοντας την έντονη επιθυμία του «το έργο σας να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες, τις οποίες τώρα αναφέρατε, ώστε η καταχώρηση αυτού του εμβολίου κατά του κορονοϊού να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο».

Το εμβόλιο προετοιμάζεται εντατικά και συντονισμένα από πολλά ρωσικά κέντρα και επιστήμονες, υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας «Βέκτορ», κορυφαίο στον κόσμο, το οποίο μεταξύ άλλων φημίζεται για τα εμβόλια κατά της αιμορραγικής ευλογιάς και του ιού Έμπολα.  

Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε μάλιστα τους επιστήμονες να μην παραλείψουν να σκεφτούν εγκαίρως και επιμελώς τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας από την ανακάλυψή τους, τα οποία θα πρέπει «αναμφίβολα να κατοχυρωθούν», καθώς διαμορφώνεται ένα πιεστικά ανταγωνιστικό διεθνές κλίμα γύρω από το θέμα του εμβολίου. 

Κατά τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, τα πρώτα δείγματα ρωσικών εμβολίων θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού περί τα τέλη Ιουλίου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.