Μια έγκυος γυναίκα και το 18 μηνών μωρό της νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη

Μια έγκυος γυναίκα και το μωρό της, 18 μηνών σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό, στο σπίτι τους, το βράδυ της Τετάρτης.
Ο ισραηλινός στρατός, ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη, ξεκίνησε μια πλήρη στρατιωτική επίθεση στην πολιορκημένη παράκτια Λωρίδα, χθες τη νύχτα ρίπτοντας τουλάχιστον 140 βόμβες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Ο παλαιστινιακός πληθυσμός της Γάζας, ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά στο συνολικό πληθυσμό των δύο εκατομμύριων, δεν έχει στρατό.
Οι ad hoc ομάδες αντίστασης που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στη Γάζα για την αντιμετώπιση της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής της παλαιστινιακής γης πυροδότησαν δεκάδες ρουκέτες σε όλη την ισραηλινο-στρατιωτικοποιημένη μεθόριο σε απάντηση. Οι Ισραηλινοί που ζουν στην πόλη Sderot, οικοδομημένη προκλητικά κοντά στα σύνορα της Γάζας-Ισραήλ, έσπευσαν σε υπόγεια καταφύγια. Εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Εκτός από τη μητέρα, την κόρη και το αγέννητο μωρό που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν επίσης πάνω από δώδεκα Παλαιστίνιους με τη ρήψη βόμβων από αεροσκάφη και αεροπλάνα. Πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέδωσαν αργότερα μια δήλωση, λέγοντας ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν την τρέχουσα κλιμάκωση στη Γάζα χωρίς τελειωμό.

imemc / photos: @palbahaa

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment