Μετάλλαξη Μουτσουάνα- Η ΕΕ αναστέλλει τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Στην απόφαση να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης της Μποτσουάνα συμφώνησαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε η σλοβενική προεδρία- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβακική προεδρία ανέφερε ότι επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη Νότια Αφρική.
Την ίδια ώρα και η Ρωσία εισάγει περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια για τους αλλοδαπούς από ορισμένες αφρικανικές χώρες καθώς και από το Χονγκ Κονγκ για να ανακόψει τη διασπορά της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.Επισήμανε επίσης ότι η νέα παραλλαγή, που ονομάζεται B.1.1.529, δεν έχει εντοπιστεί στη Ρωσία.

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν σημαίνοντας συναγερμό στη νέα παραλλαγή, που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία είναι μεταξύ αυτών που υιοθέτησαν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η μετάλλαξη αυτή είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ τηρούν στάση αναμονής με τον Άντονι Φάουτσι να δηλώνει ότι οι αμερικανοί επιστήμονες  θα εξετάσουν πρώτα τα δεδομένα και μετά θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει για να εξετάσει τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης.

Συναγερμός και στην Ελλάδα μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της σούπερ μετάλλαξης της Μποτσουάνα στο Βέλγιο.

Η χώρα αποφάσισε να εφαρμόσει νέο αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νότιας Αφρικής προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνας.

Την ίδια στιγμή, σε επανέλεγχο όλων των θετικών δειγμάτων PCR test που εντοπίσθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην Ελλάδα προχωρούν άμεσα οι υγειονομικές αρχές, για να διαπιστωθεί αν μεταξύ αυτών υπάρχει κάποιο κρούσμα της επικίνδυνης μετάλλαξης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.