Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια- Νεκρός μέλος του ΟΗΕ από πυρά στη Γάζα

Eπίθεση σε αυτοκινητοπομπή βοήθειας που κατευθυνόταν προς τη Γάζα εξαπέλυσαν ισραηλινοί έποικοι της Δυτικής Οχθης,  οποίοι πέταξαν πακέτα με τρόφιμα στον δρόμο και πυρπόλησαν τα οχήματα.

Σοκάρουν  το βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα ΜΚΔ. Οι ισραηλινοί έποικοι δεν εμπόδισαν μόνο φορτηγά βοήθειας που κατευθύνονταν προς τη Γάζα, αλλά καταστρέφουν την ανθρωπιστική βοήθεια  που ήρθε μέσω Ιορδανίας και προοριζόταν για τον λιμοκτονούντα παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιώτες παρακολουθούν χωρίς καμία αντίδραση.

Λίγες ώρες αργότερα, μέλος υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όταν όχημα  με ανθρωπιστική βοήθεια  που κατευθυνόταν σε Νοσοκομείο στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος πυρών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα χθες, Δευτέρα.

Ακόμη ένα μέλος του προσωπικού –της υπηρεσίας ασφαλείας (DSS) του ΟΗΕ– τραυματίστηκε. Ούτε η εθνικότητα ούτε το φύλο των δύο προσώπων διευκρινίστηκαν.

Το λευκό όχημα στο οποίο επέβαιναν τα μέλη του προσωπικού έφερε σε ευδιάκριτα σημεία τον λογότυπο του ΟΗΕ, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Συνολικά, περίπου 200 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου. Τα προηγούμενα θύματα ήταν όλα Παλαιστίνιοι.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment