Ισπανία: Νέες διαδηλώσεις για τη σύλληψη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ

Νέες διαδηλώσεις πυροδότησε η σύλληψη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για τις κατηγορίες της προσβολής του στέμματος και της εξύμνησης της τρομοκρατίας. Σημειώνουμε ότι ανάλογη νομοθεσία προώθησε και η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Καταλονίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισης του Πάμπλο Χασέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 14 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους σε αρκετές ισπανικές πόλεις.

Οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του ράπερ.  Άνθρωποι του Πολιτισμού έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στον Πάμπλο Χασέλ, όπως ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδοβάρ και ο ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ.

Ο καλλιτέχνης διώκεται με βάση το νόμο περί Δημόσιας Ασφάλειας που ψηφίστηκε το 2015 από την κυβέρνηση Αθνάρ και διατηρεί το ακέραιο η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Ποδέμος.

Στον Πάμπλο Χασέλ το 2018 επιβλήθηκε ποινή με αφορμή ένα τραγούδι του που καταφερόταν εναντίον του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος και για αναρτήσεις του στο Twitter.

Το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας, τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη, απέρριψε την έφεση που άσκησε κατά της ποινής του, η οποία, σύμφωνα με τους δικαστές, έρχεται αμέσως μετά την έκτιση ανασταλείσας ποινής και ως εκ τούτου πρέπει να πάει στη φυλακή ως υπότροπος.

Το 2018 ισπανικό δικαστήριο είχε καταδικάσει για παρόμοια υπόθεση τον ράπερ Βάλτονιτς, ο οποίος διέφυγε στο Βέλγιο, οι δικαστικές αρχές του οποίου απέρριψαν το αίτημα της Ισπανίας για έκδοσή του.

ΠΗΓΗ: https://www.imerodromos.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.