Aλ. Τσίπρας για Siemens: Να σταματήσει η ατιμωρησία, δεν μας δεσμεύει η σύμβασή σας

Το καθαρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι η συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δεν δεσμεύει τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της επερώτησης για τη Siemens ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τόνισε ότι στόχος είναι «να σβηστούν τα ίχνη του σκανδάλου», στο οποίο εμπλέκονται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Και ως προς αυτό το κομμάτι, υπογράμμισε, «η απόφαση συμβιβασμού είναι απόφαση συνενοχής των τριών κομμάτων».

«Η υπογραφή που βάλατε δεν μας δεσμεύει. Όταν αναλάβουμε την κυβέρνηση θα την ακυρώσουμε, θα αναθέσουμε σε τρίτο την εκτίμηση της ζημίας και θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για το Δημόσιο» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε επιτακτικά «να σταματήσει η ατιμωρησία όσων χρεωκόπησαν πολιτικά, ηθικά και οικονομικά τη χώρα».

«Χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις»

 Για τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το σκάνδαλο της Siemens ήταν «το μεγαλύτερο και συμβολικότερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης σε ό,τι αφορά το εξόφθαλμο της διαπλοκής: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν ενιαία και εξ αδιαιρέτου την ευθύνη για το πού κατάντησε η χώρα. Είναι το σκάνδαλο που φανερώνει ότι μαζί τα φάγατε: τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που διακυβέρνησαν».

Υπενθύμισε δε ότι η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν η απόφαση να υπογραφτεί ο συμβιβασμός και ότι αυτός υπογράφτηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο. «Χάρισμα όλα για να σβήσουν τα ίχνη του σκανδάλου», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις. Τη χώρα την πτώχευσε μία διακομματική συμμορία διαπλεκομένων, που αφού ξεκοκάλισε τις μίζες και λεηλάτησε τον δημόσιο πλούτο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει».

Ιδιαίτερα επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας τη στάση του πρωθυπουργού έναντι της Μέρκελ, στην οποία δεν είπε τίποτε από όσα έλεγε προεκλογικά, όπως ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, ότι το μνημονιακό πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι νέα μέτρα θα επιτείνουν την ύφεση. «Ή πάσχει από σύνδρομο θυματοποίησης (υπάρχει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου το θύμα ερωτεύεται τον θύτη) ή κάποιες αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπείτε δεν σας επιτρέπουν να πείτε ούτε τα αυτονόητα», εκτίμησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

«Χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τα κέρδη της συμφωνίας

Αμφισβήτησε ακόμη και το περιεχόμενο της συμφωνίας συμβιβασμού τονίζοντας χειροκροτούμενος από τους βουλευτές πως «όσα μας παρουσιάζετε ως κέρδη είναι χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς, ιδιαίτερα η χρηματοδότηση σεμιναρίων κατά της διαφθοράς».

Αναφερόμενος στην πολιτική ευθύνη για τη συμφωνία που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα δεν αρκούν και οι τρεις έχουν αμέριστη την ευθύνη». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και καμία προγραμματική συμφωνία. Το μόνο που υπάρχει είναι η συνενοχή στο κουκούλωμα και το έγκλημα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναφέρθηκε στην αποκάλυψη για την αμοιβή που έλαβε από τη Siemens το 1998 ο νυν νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ι. Καράκωστας ρωτώντας αν ο Α. Σαμαράς γνώριζε ότι «εισέπραττε εμβάσματα από το γνωστό παραταμείο της Siemens με την ίδια διαδικασία που εισέπρατταν Τσουκάτος, Μαντέλης, Καραέλας» και αν θα συνεχίσει να τον καλύπτει.

«Αν νομίζετε ότι το πέπλο σιωπής και συγκάλυψης θα εμποδίσει τον λαό να δει την αλήθεια, είστε γελασμένοι» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι είναι «εθνική επιταγή να ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία. Και θα ανακοπεί πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι περιμένετε».

Αναφερόμενος δε στην κυβερνητική πολιτική τόνισε ότι «ανάπτυξη με Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας δεν μπορεί να υπάρξει» και πρόσθεσε ότι «στην τρίτη κυβέρνηση του Μνημονίου έχουν απομείνει μόνο δύο λέξεις: ανάπτυξη και επιμήκυνση. Είναι δύο πολιτικές απάτες. Η επιμήκυνση είναι περισσότερο σκοινί για να κρεμαστούμε και η ανάπτυξη η ιδιωτικοποίηση των πάντων».

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=709647

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment