3η του Σεπτέμβρη 2012: Οταν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα….

38 χρόνια μετά τη Διακήρυξη ίδρυσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος της 3ης Σεπτέμβρη 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου ποιός θα μπορούσε να φανταστεί τη σημερινή μετάλλαξη  της   «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης»;

Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ που άντλησαν και οικειοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα συνθήματα της Αριστεράς,  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μόνο θλίψη μπορούν να φέρουν στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν στην ΑΛΛΑΓΗ.

Στη χθεσινή επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στη Ελλάδα του μνημονίου και της συγκυβέρνησης   γιορτάστηκε με ηχηρές απουσίες από το  «όλον» ΠΑΣΟΚ . Απουσίασαν με νόημα οι του εκσυγχρονιστικού μπλόκ Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ηλίας Μόσιαλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης . Επίσης οι  Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέφανος Τζουμάκας. Παρόντες ήταν οι πρώην Πρόεδροι του κινήματος Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, ο  Κώστας Λαλιώτης . Παρών και ο Θεόδωρος Πάγκαλος αλλά  συζητηση προκάλεσε το χθεσινό  tweet που ανήρτησε με το διφορούμενο μήνυμα «Μέσα κ έξω δεν μ΄ αρέσει. Αν και όταν χρειάζεται νέα λύση, θέλω καθαρές προτάσεις και καθαρό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος για όλα». Αίσθηση προκάλεσε  και η απουσία της Σοφίας Γιαννακά- πρώην βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας και ένθερμης υποστηρίκτρια του Ευαγ.  Βενιζέλου- η οποία επέλεξε να παραβρεθεί στην εκδήλωση των «Νέων Αγωνιστών» στη Νίκαια με ομιλητή των Αλέξη Τσίπρα!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε και το καινούργιο λογότυπο του κόμματος τον πράσινο ήλιο με επτά ακτίνες οι οποίες αντιπροσωπεύουν ισάριθμους άξονες για το Κίνημα. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να σηματοδοτήσει το ‘ νέο΄ ΠΑΣΟΚ. δηλώνοντας εκτός κειμένου «δεν είμαστε τα απομεινάρια και η οπισθοφυλακή του παλιού, αλλά η εμπροσθοφυλακή του νέου ΠΑΣΟΚ» . προσδιορίζοντας τους στόχους του ΠΑΣΟΚ 1)Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, 2) δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, 3) κράτος δικαίου, 4) κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, 5) δημιουργία, εργασία, παραγωγή, ανάπτυξη, 6) ευρωπαϊκή φυσιογνωμία 7) οικολογική ευαισθησία. Παράλληλα δήλωσε  ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι εσωτερικά ισορροπημένα και δίκαια ενώ πρόσθεσε ότι συνοδεύονται από ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό αλλά και από ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε παράδοξο το ότι μέχρι τις εκλογές, όσο το ΠΑΣΟΚ σήκωνε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης μόνο του, «αριστεροί και δεξιοί όλων των αποχρώσεων» τού ασκούσαν κριτική στο όνομα μιας αντιμνημονιακής δημαγωγικής ρητορείας που είχε έτοιμες εύκολες εναλλακτικές λύσεις. «Τώρα υφιστάμεθα κριτική επειδή τολμάμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε την εξέλιξη της προηγούμενης φάσης της διαπραγμάτευσης, το περιεχόμενο της ίδιας της δανειακής σύμβασης που περιέχει τη ρήτρα της βαθύτερης ύφεσης και της παράτασης» πρόσθεσε.

Ανοιχτή εκδήλωση οργάνωσε  χθές στη Νίκαια, και η παράταξη του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ( συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ)  με θέμα: «Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Απελευθέρωση σήμερα». Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του :

Δεν είμαστε εδώ για να αναπολήσουμε ούτε για να προσπαθήσουμε να οικειοποιηθούμε μια διακήρυξη αρχών που δεν ήταν η αφήγηση της δικής μας Αριστεράς. Παρόλο που η ίδια η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αντλεί από το ιδεολογικό, προγραμματικό και αγωνιστικό απόθεμα της ιστορικής Αριστεράς. 

Από το ΕΑΜ και την ΕΔΑ. Είμαστε σήμερα εδώ, όλες και όλοι. Γιατί μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να σταματήσει τη λεηλασία του λαού μας. Γιατί μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στην προγραμματική και πολιτική ενότητα όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.

Η ισχυρή δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δημοκρατικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Η ισχυρή δέσμευσή μας στη διαμόρφωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή: Για την ακύρωση του Μνημονίου και την αντικατάστασή του με ένα εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για την ανατροπή του φαύλου, πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment