Ψαλιδισμένο το «Κοινωνικό μέρισμα 2019». Θα δοθεί σε περίπου 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά πριν τα Χριστούγεννα

 Ψαλιδισμένο  θα είναι το κοινωνικό μέρισμα του 2019  και θα αφορά μόνο 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Αυτό ανακοίνωσε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςστην ομιλία του  στο κλείσιμο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός  ανακοίνωσε πως περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

 Παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για εφάπαξ έκπτωση κάποιου φόρου, η κυβέρνηση τελικά θα δώσει κοινωνικό μέρισμα και μάλιστα όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε μετρητά στο χέρι. Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι μεταξύ 500 έως 1.000 ευρώ.

Το ποσό που  θα διατεθεί εφέτος θα είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τα έτη 2016, 2017 και 2018 που είχαν δοθεί πάνω από 700 εκ. ευρώ σε 1,4 εκ. νοικοκυριά.

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, πιθανόν την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.