Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύκτιες διαμαρτυρίες αλληλεγγύης τη Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Οι Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε ολονύχτια διαμαρτυρία  αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη το βράδυ της Δευτέρας (8 μ.μ.) στα Προπύλαια απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία και ενάντια σε κάθε  συνεργασία της χώρας μας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους,  σκοπός είναι να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο ώστε να γίνουν ακόμη ένας κρίκος στη συνεχώς ενισχυόμενη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Με το άνοιγμα των σχολών την ίδια μέρα, το πρωί, οργανώνονται συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Ολονύκτια διαμαρτυρία υπέρ του παλαιστινιακού λαού διοργανώνουν αύριο (13/5), στις 19:00 στον Λευκό Πύργο και  οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση των φοιτητικών Συλλόγων:

«Kαθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός»

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον «στραγγαλισμό»της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:
• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
• Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
• Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
• Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”

Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων τη Δευτέρα 13/5 μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 20:00.

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση

Την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης στηρίζει η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ και καλεί συλλόγους μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ, την ΠΟΣΔΕΠ και κάθε πανεπιστημιακό δάσκαλο ξεχωριστά να πάρουν μέρος.

Επίσης η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες των φοιτητών και εκφράζει τη στήριξή της σε αυτές.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης «να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές, τη Δευτέρα 13 Μάη» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Επίσης στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, και οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ «Σωκράτης», «Ν. Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη», Χαϊδαρίου, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment