Υποχρεωτική από αύριο η χρήση μάσκας σε καταστήματα, υπηρεσίες, τράπεζες και κλειστούς χώρους

Επέκταση της χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους και καταστήματα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα κυβερνητική οδηγία, η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής ενώ το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, σε ασανσέρ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Όπως τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις. Ο υφυπουργός, πάντως, δεν απάντησε ξεκάθαρα γιατί το μέτρο δεν επεκτείνεται και στις εκκλησίες και περιορίστηκε στο να πει πως όταν κριθεί κάτι τέτοιο αναγκαίο και σε συνεννόηση με την Εκκλησία θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Πως σχολιάζει το μέτρο ο ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα. 

Σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής.

Επίσης, για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης;

Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.