Τσίπρας για προσφυγικό: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να βρεθεί διέξοδος [Βίντεο]

«Έχουμε καθήκον όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουμε μια πολιτική που θα έχει διέξοδο» τόνισε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν οι Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε: «Σήμερα έχουμε τη μονομερή ακύρωση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας. Και η ΕΕ τι κάνει; Σφυράει κλέφτικα».

«Τι νόημα έχει η αναστολή της διαδικασίας του ασύλου για ένα μήνα, ενώ πριν νομοθετούσες για να το επιταχύνεις» είπε ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική και πρόσθεσε: «Αν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης των προσφύγων στην υπόλοιπη χώρα, εγώ θα είμαι εκεί».

«Η κυβέρνηση αφήνει να βουλιάζουν τα νησιά από πρόσφυγες για να μην στεναχωρήσει τους δημάρχους. Και τώρα μαθαίνω ότι στα νησιά ομάδες ακραίων δίπλα στην αστυνομία παίρνουν το νόμο στα χέρια τους» συνέχισε.

«Εδώ και επτά μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβλέψει γιατί απειλούσε καιρό πριν. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.