Το καλοκαίρι έφτασε σε όλη τη χώρα! 30αρια με μεταφορά σκόνης από την Κυριακή

 Άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς   από σήμερα, 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Σύμφωνα με το meteo.gr σε ανοδική πορεία ο υδράργυρος την Κυριακή 19 Μαΐου καθώς οι προβλεπόμενες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας  θα ξεπεράσουν τους 30°C σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Αυξημένες νεφώσεις επικρατούν το πρωί της Κυριακής στην ανατολική χώρα που διατηρούν τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 22-25°C, όμως αργότερα οι νεφώσεις θα αραιώσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει κοντά στους 30°C.

Περαιτέρω άνοδος του υδραργύρου αναμένεται τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ειδικά την Τρίτη.

Δεν θα λείψουν οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, και οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης, εκτός από αύριο Κυριακή (19.05.2019) όταν αναμένεται τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

http://www.meteo.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.