Ταπεινωτική ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε

«O πάτος του βαρελιού» δεν έχει τελειωμό. Μια Εθνική βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε Έλληνα φιλάθλου, γνώρισε ήττα-ντροπή από τα Νησιά Φερόε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», μένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου της. Μοιάζει (και είναι) απίστευτο για μια ομάδα που όλοι θαυμάζαμε για τα κατορθώματά της κατάντησε να χάνει από ψαράδες και οικοδόμους.

Τρίτη εντός έδρας ήττα σε ισάριθμα ματς, αυτή την φορά από έναν αντίπαλο που απαρτίζεται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και που όμως νίκησε στα ίσια, παίζοντας καλύτερα σε όλο το ματς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα έκανε όλα λάθος. Μια εικόνα απαράδεκτη για την οποία ευθύνονται οι πάντες μηδενός εξαιρουμένου.

Η «γαλανόλευκη» δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ στην έδρα της και μοιραία πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή το απόλυτο τίποτα. Το γκολ του Έντμουντσον στο 61′ ήταν και αυτό που χώρισε τις δυο ομάδες και χάρισε μια πανάξια και ιστορική νίκη στα Νησιά Φερόε! Την πρώτη της από το 2011…

Όσο για την Εθνική, άκουσε απίστευτο γιουχάισμα από τους Έλληνες φιλάθλους και το άξιζε. Μια εμφάνιση ντροπιαστική, αποκαρδιωτική. Ιπποτικό χειροκρότημα απ’ όλο το γήπεδο για τους φιλοξενούμενους που έζησαν μαγικές στιγμές στο Φάληρο.

Ρανιέρι: Θα παραμείνω στον πάγκο της Εθνικής

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι υποστήριξε πως θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδα καθώς δεν σκέφτεται να παραιτηθεί.

«Εγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν έχουμε σημειώσει γκολ, έχουμε μόλις έναν βαθμό. Εγώ φταίω», τόνισε αρχικά ενώ για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί είπε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ. Παραμένω στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας».

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Στέφανο Ριτσόλι
Βοηθοί: Ρενάτο Φαβεράνι, Αντρέα Στεφάνι
ΕΛΛΑΔΑ (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Καράμπελας (78′ Μάνταλος), Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης (62′ Μαυρίας), Γκέκας (46′ Αθανασιάδης).
ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (Όλσεν): Νίλσεν, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Νάες, Ντάβιντσεν, Χολστ (75′ Γιουστίνουσεν), Μπέντζαμινσεν, Βαντχάμαρ, Χάνσον, Όλσεν (88′ Κλέμιντ Ολσεν), Έντμουντσον (86′ Φέρε).
Γκολ: 61′ Έντμουντσον
Κάρτες: 33′ Όλσεν, 49′ Χάνσον, 57′ Γκρέγκερσεν, 88′ Μανωλάς

Ανασκόπηση αγώνα

Η εικόνα της Εθνικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, δεν διέφερε σε τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ήταν και χειρότερη, διότι αντίπαλος ήταν οι… ερασιτέχνες από τα Νησιά Φερόε. Και όμως, το 0-0 του 45λεπτου φαντάζει (και ήταν) κολακευτικό για την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι, μιας και ο Ορέστης Καρνέζης έκανε δυο εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ένα σουτ του Χάνσον στο 9′, αποτέλεσε την πρώτη προειδοποίηση για την εστία του Έλληνα πορτιέρε, με την Εθνική να ανεβάζει «στροφές» στην συνέχεια και να έχει δυο καλές φάσεις με τους Χριστοδουλόπουλο (11′) και Κονέ (14′ κεφαλιά). Οι παίκτες των Νησιών Φερόε ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ, αλλά το φάουλ του Όλσεν στο 17′ βρήκε το δεξί δοκάρι του Καρνέζη. Παραλίγο να γινόταν το 0-1 για τους φιλοξενούμενους…

Η «γαλανόλευκη» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και σε δυο περιπτώσεις στο 36′ και στο 38′ βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0, αλλά οι Καρέλης και Λάζαρος αστόχησαν από πολύ καλή θέση. Δυο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού. Εντούτοις, η λευκή ισοπαλία παρέμεινε χάρη στον Καρνέζη, ο οποίος έκανε δυο εντυπωσιακές επεμβάσεις (43′ και 47′), όταν σταμάτησε την κεφαλιά του Μπενιάμινσεν και το τετ-α-τετ του Έντμουντσον.

Το δεύτερο μέρος κύλησε χειρότερα από το πρώτο. Η εικόνα της Εθνικής ήταν άθλια και δικαίως έχασε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμη δοκάρι στο 51΄με τον Μπενιάμινσεν, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Έντμουντσον. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Εθνική συνέχισε να παίζει το ίδιο χάλια, με αποτέλεσμα στο 61′ να δεχτεί το μοιραίο γκολ με το πλασέ του Έντμουντσον από κοντινή απόσταση.

Αν και θα περίμενε κάποιος πως η ομάδα μας θα αντιδρούσε, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η κυκλοφορία παρέμενε προβλέψιμη, η άμυνα των φιλοξενούμενων καλά κρατούσε και το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν. Ο Κονέ στο 69′ έχασε φοβερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο από καλή θέση, ενώ η μεγαλύτερη φάση ήρθε από τον ίδιο παίκτη στο 89′, όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τα Νησιά Φερόε να θριαμβεύουν και να καταχειροκροτούνται απ’ όλους, ενώ οι διεθνείς μας υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου ταπείνωση. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται πλέον για απευθείας πρόκριση και η Εθνική θα πάει να παίξει τα… ρέστα της στο ματς με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Κονέ στο 89′. Αν ισοφαρίζαμε σε αυτή την φάση, ίσως να άλλαζε κάτι στα λεπτά που απέμεναν, αλλά τι να πεις όταν παίζεις τόσο άθλια όσο η Εθνική μας σε όλη την αναμέτρηση. Είχαν βέβαια και οι φιλοξενούμενοι δυο δοκάρια.

Ο διαιτητής

Έκανε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, όπως στην κάρτα του Όλσεν για εκτός φάση χτύπημα στον Μανιάτη, όπου έδειξε απλή κίτρινη, όμως ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις, είχε καλά τρεξίματα προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του και να μοιράσει το καρπούζι στη μέση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο σκόρερ του αγώνα, ο Έντμουντσον. Βγήκε και MVP της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας το γκολ της ιστορικής νίκης, ενώ πονοκεφάλιασε και σε άλλες περιπτώσεις την άμυνα της Εθνικής μας. Αν και ερασιτέχνης, δεν τον έκαναν καλά οι αμυντικοί μας.

Άρεσε

Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στο Φάληρο, έπαιξαν την μπαλίτσα τους, είχαν δυο δοκάρια και κλασικές ευκαιρίες για γκολ, μετουσιώνοντας στο χορτάρι τα λεγόμενα του προπονητή τους στην συνέντευξη Τύπου ότι θα έπαιζαν για βαθμό ή βαθμούς στο Φάληρο. Εξαιρετικό στήσιμο και αγωνιστική συμπεριφορά για τα Νησιά Φερόε.

Δεν άρεσε

Η εικόνα της Εθνικής, ξεκάθαρα πράγματα. Μια εμφάνιση απογοητευτική, άθλια, που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω. Ο κόσμος δικαίωσε γιούχαρε την ομάδα στο τέλος, διότι η εικόνα της ήταν αποκαρδιωτική. Ευθύνονται όλοι για το αποψινό αποτέλεσμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.