Σ. Τσιόδρας: 78 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, 22 νεκροί σύνολο

Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 821.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.


 Δυστυχώς ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και την αύξηση των θανάτων από κοροναϊό στη χώρα, με τους δύο τελευταίου θανάτους, σε Ξάνθη και Κρήτη, να σημειώνονται με διαφορά λίγης ώρας. 

Πλέον τα θύματα ανέρχονται σε 22, 18 άνδρες και 4 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Από τους 22 συνανθρώπους μας που έχασα τη μάχη για τη ζωή οι 21 είχαν υποκείμενο νόσημα.

Από τους ασθενείς 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, οι περισσότεροι άνδρες και με υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επίσης, 36 άτομα τα οποία ασθένησαν έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ.

«Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων»

Ανακοινώνοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ο κ.  Τσιόδρας επισήμανε ότι ευτυχώς στην Ελλάδα «δεν υπάρχει εκθετική αύξηση».

Αντίθετα τρομακτικοί είναι οι αριθμοί όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας παγκοσμίως. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα ξεπερνούν τις 440.000 σε 197 χώρες, ενώ περισσότεροι από 19.700 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού. Επίσης, επανάλαβε ότι και όσοι απομονώνονται στο σπίτι πρέπει να έχουν καθημερινή επαφή με τον γιατρό τους.

Επίσης, έδωσε οδηγίες αυτοπροστασίας και προστασίας των άλλων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

Σε καραντίνα χωριά στη Ξάνθη

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ ανακοίνωσε ότι τίθενται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες χωριά στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κοροναϊό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.