Σύμπραξη ιδιωτικού τομέα-Δημοσίου και σε νοσοκομεία, προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αγοράζονται υπηρεσίες και τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης .

Είπε πως η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες».

Για την Παιδεία  τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου τα πανεπιστήμια να έχουν τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Μίλησε για αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των διευθυντών, καθώς και παροχή μεγαλύτερης αυτονομίας.Για τα σχολεία είπε ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν σε πρώτη φάση οι διευθυντές και οι σχολικές μονάδες προκειμένου να δοθούν  περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στους διευθυντές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. «Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φάση θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες» ανέφερε.

Για το Δημόσιο είπε πως «έχω ψηφίσει νόμο για την μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών. Και πράγματι πιστεύω ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Το είχα νομοθετήσει. Ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τους διορισμούς πολιτευτών σε θέσεις ευθύνης τόνισε πως «νομίζω ότι θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι περιμένουν μία θέση επειδή απλά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη. Δεν μπορούμε να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές».

Για την πολιτική προστασία είπε πως έχει ήδη έτοιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης και πως «έχω εντοπίσει ποιος θα είναι γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να οικοδομήσουμε από την αρχή έναν μηχανισμό που είναι διαλυμένος». Συμπλήρωσε πως «υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί μέσα σε δάσος που έχουν ομοιότητες με το Μάτι. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει και να ενημερώσει και να επιβλέψει τους δημάρχους από πλευράς πολιτικής προστασίας; Γιατί είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι. Δεν μπορούμε συνεχώς να επικαλούμαστε τον Θεό της Ελλάδος».

Η απάντηση του Μαξίμου στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την δημόσια υγεία

«Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να γίνει αναδιανομή του δημοσίου προϋπολογισμού για την υγεία υπέρ του ιδιωτικού τομέα και σε βάρος του ΕΣΥ», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε απάντησή του στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο σημείο να προτείνει να εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει: «Όσες αήθεις επιθέσεις και αν εξαπολύσουν, όσες χυδαίες προσβολές και αν εκστομίσουν, δε μπορούν να κρύψουν αυτήν την ολοφάνερη αλήθεια. Οι πολίτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν τα πεντάευρα, τις συγχωνεύσεις, τις κλειστές πόρτες στα νοσοκομεία και τις απολύσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Η απάντησή μας είναι μία: Καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας και δημόσιες υπηρεσίες υγείας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.