Συνωστισμός στην πλατφόρμα της «Εργάνης» για τα 800 ευρώ

Ανάρπαστη φαίνεται πως έγινε η πλατφόρμα στην «Εργάνη» για την καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος πως με το άνοιγμα της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας κατατείθονταν 100 νέες.

Εκτός από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις- εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους  εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους  ίδιους είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Η διαδικασία για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται η διαδικασία είναι «ανοικτή», καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ΚΑΔ.

Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα – υπεύθυνη δήλωση θα συμπληρώσουν (εκτός των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «Εργάνη») τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Π.Σ. «Εργάνη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.