Συνέχεια στην υπόθεση της δολοφονίας Τοπαλούδη: Θα διερευνηθεί ο ρόλος του ψυχιάτρου και των συγγενών του Ροδίτη

Συνέχεια θα έχουν οι έρευνες για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, όπως προέκυψε σήμερα στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δυο κατηγορούμενων και τους επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης και 15 χρόνων. 

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στον εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασης του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδής βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη Ρόδο σχετικά με τη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος για τον 23χρονο κατηγορούμενο από τη Ρόδο. Με την ίδια απόφαση ανοίγει ο δρόμος για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα. 

Επίσης η εισαγγελέας της έδρας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ζήτησε τα αντίγραφα της απόφασης προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων αλλά και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη κατηγορούμενου όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

 

Γιάννης Τοπαλούδης: Έχουμε να κάνουμε έναν ψυχικό μαραθώνιο πόνου

Όσον αφορά τον Γιάννη Τοπαλούδη, πατέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας, δήλωσε σχετικά ότι «η οικογένεια θα υποβάλλει μηνύσεις για ψέματα και δυσφήμιση νεκρού. Πρέπει να διερευνηθούν πράγματα». 

Για την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Τοπαλούδης είπε: «αισθάνθηκα στιγμιαία ψυχική ανακούφιση. Όλη αυτή η απόφαση και το σκεπτικό είναι μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση για τη σύζυγό μου και εμένα. Έχουμε να κάνουμε έναν ψυχικό μαραθώνιο πόνου. Θα μείνουν στη φυλακή για κάποια χρόνια αλλά θα βγουν. Εμείς θα είμαστε ψυχικά νεκροί και για αυτό δεν θα πληρώσουν οι ένοχοι». 

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ευχαρίστησε τους «ήρωες», όπως είπε της δικαστικής διαδικασίας. «Τους δικαστές και τους ενόρκους που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και την κυρία εισαγγελέα που εκφράστηκε ανθρώπινα. Στάθηκε στο ύψος της δικαιοσύνης, μέχρι τον ουρανό εκεί που βρίσκεται η Ελένη. Να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που ήταν εδώ και κάλυψαν όσα συμβαίνουν και να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν εδώ και σε κάθε γωνιά της χώρας και από το εξωτερικό». 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.