Συγκλονίζει το τελευταίο σημείωμα του 14χρονου που αυτοκτόνησε λόγω bullying

«Θέλω να καταστρέψετε αυτούς που με κατέστρεψαν», έγραφε το σημείωμα  του 14χρονου μαθητή που αποφάσισε να δώσει με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του. Τα στοιχεία να δείχνουν ότι αιτία της αυτοκτονίας είναι το bullying (εκφοβισμός) που δεχόταν από συνομηλίκους του στο σχολείο κ ενώ  στο ίδιο σημείωμα κατονομάζει και έξι συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς.

Το αγόρι εντοπίστηκε από τους γονείς του τα ξημερώματα της Κυριακής απαγχονισμένο στη βεράντα του σπιτιού του στην Αργυρούπολη . Tο παιδί αφού επέστρεψε στο σπίτι του μετά από πάρτι, πήρε τηλέφωνο τους γονείς του να δει τι ώρα θα επέστρεφαν σπίτι για να βεβαιωθεί ότι έχει χρόνο να εκτελέσει το μακάβριο σχέδιο του. Λόγω του σημειώματος αλλά και άλλων ενδείξεων ότι ο 14χρονος ήταν θύμα bullying, οι έρευνες περιστρέφονται γύρω από το ότι ο εκφοβισμός ήταν αυτό που οδήγησε στην αυτοκτονία.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια  γνωστή οικογένεια των νοτίων προαστίων καθώς ο πατέρας του 14χρονου διατηρεί εστιατόριο και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η οικογένεια φαίνεται να μην γνώριζε για τα όσα περιέγραφε ο 14χρονος στα σημειώματά του για το bullying που δεχόταν. «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ηταν κανονικός. Δεν είχαμε τέτοια δείγματα σε καμία περίπτωση», φέρεται να υποστήριξαν οι γονείς του άτυχου μαθητή.

Εξαιτίας της σοβαρότητας του περιστατικού την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων Αττικής  με τη συνδρομή ψυχολόγων και συναδέλφων τους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι πτυχές αυτού του οικογενειακού δράματος.

Ο  Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης η οποία ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων. Άμεσα η εισαγγελέας αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να χυθεί φως στους λόγους που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 15χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.