Σταδιακή άρση του lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για εκπαίδευση και εστίαση

Η 1η Φεβρουαρίου μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα τουλάχιστον με το κριτήριο των ειδικών, το οποίο απαιτεί χρονική απόσταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών της Γ’ Λυκείου  τάχθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, αναφέροντας πως «το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ’ λυκείου, μετά τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, θα κλείσει όλη η Αττική, τα μέτρα θα είναι οριζόντια.

Το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευθεί από το άνοιγμα των φροντιστηρίων, αλλά όχι των πανεπιστημίων και των ΙΕΚ.

Στις 22 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η άρση απαγόρευσης της μετακίνησης από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και τα χιονοδρομικά κέντρα από τις 8 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, των κέντρων τατουάζ, όπως ακόμη να επιτραπεί εκ νέου το κυνήγι και το ψάρεμα.

Επόμενος στόχος είναι να ανοίξει η εστίαση, η οποία όμως φαίνεται ότι θα καθυστερήσει.Το σενάριο που εξετάζεται για τα εστιατόρια και μόνο (και όχι για τα μπαρ), είναι να ανοίξουν μετά τις 15 Μαρτίου υπό αυστηρούς όρους (σε ανοιχτούς χώρους με σόμπες κλπ). Σε δεύτερο χρόνο παρέπεμψε την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.