ΣΗΜΕΡΑ στο «Τριανόν»: Προβολή ντοκιμαντέρ «Ιθάκη- Η μάχη για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ» παρουσία της συζύγου του

Η μάχη κατά της συγκάλυψης είναι διεθνής. Το ντοκιμαντέρ «Ιθάκη – Η μάχη για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ» θα προβληθεί  στο «Τριανόν» από το ΜέΡΑ25 σε συνεργασία με το mέta και το DiEM25.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ώρα 19.00, παρουσία της συζύγου του ιδρυτή των Wikileaks και πρωτεργάτρια του αγώνα για την απελευθέρωσή του, Στέλλα Μόρις Ασάνζ.

Ο δημοσιογράφος και συνιδρυτής του DiEM25 Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές Belmarsh του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνθήκες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα του δικαιώματα, περιμένοντας να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο λόγος; Επειδή αποκάλυψε τα εγκλήματά που διαπράττουν στο όνομα μας οι κυβερνήσεις της Δύσης. Όποιος πραγματικά αντιτάσσεται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό οφείλει να σταθεί στο πλευρό του Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούν να εξοντώσουν ψυχικά και σωματικά.

Το ΜέΡΑ25 μάχεται για την ελευθερία του τύπου και για δικαιοσύνη για όλα τα θύματα του ιμπεριαλισμού. Τις μέρες αυτές που η πόλωση γύρω από το αφήγημα της “καλής Δύσης” και της “κακιάς Ανατολής” ευδοκιμεί, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμόμαστε τις αποκαλύψεις του Τζούλιαν Ασάνζ για τα πραγματικά συμφέροντα που υπηρετεί το ΝΑΤΟ.

Χθες ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της πόλης, όπου προβλήθηκε η «Ιθάκη – Η μάχη για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ» παρουσία της συντρόφου του, Στέλα Μόρις.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, στο Q&A που ακολούθησε την προβολή, ρώτησε τη σύντροφο του Τζούλιαν Ασάνζ, εάν γνώριζε για όσα έχουν αποκαλυφθεί σε σχέση με την ελληνική ολιγαρχία και τις σχετικές αντιδράσεις των ΗΠΑ, με την Στέλα Μόρις-Ασάνζ να απαντά ότι ξέρει πως υπάρχουν συνεργάτες των Wikileaks στην Ελλάδα, ειδικά σε σχέση με όσα αποκαλύφθηκαν το 2010 με μια σειρά υποθέσεων που είχαν σύνδεση με το Διπλωματικό Σώμα.

«Μέρος της καταδίκης που έχει να αντιμετωπίσει ο Τζούλιαν, των 175 ετών!, αφορούν και αυτήν την υπόθεση, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως ότι και οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενδεχομένως να είναι εκτεθειμένοι σε μια πιθανή καταδίκη. Είμαι σίγουρη πως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης των ΗΠΑ: να μη μιλάμε για αυτά τα πράγματα, να μην γνωρίζουμε τίποτα απ’ όλα αυτά που μας αφορούν όμως» ανέφερε χαρακτηριστικά η σύντροφος του Τζούλιαν Ασάνζ.

Μετά το πέρας της προβολής, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε τοπικά μέσα: «Είχαμε τη χαρά σήμερα στη Θεσσαλονίκη να δούμε την ταινία “Ιθάκη” και να ακούσουμε τη Στέλα, τη σύντροφο του Τζούλιαν Ασάνζ. Όποιος είδε την ταινία σήμερα φεύγει με βαριά καρδιά αλλά και μία αποφασιστικότητα. Όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στον Τζούλιαν, αλλά να συμπαρασταθεί στην αποκάλυψη της αλήθειας από τη μαύρη τρύπα που την έχει ρίξει η διεθνής ολιγαρχία και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ο Τζούλιαν είναι ένας φίλος της Ελλάδας, είναι μέλος του DiEM25 και του ΜέΡΑ25 από την πρώτη μέρα. Έχει αποκαλύψει θησαυρούς πληροφοριών για τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες παρεμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Έχει αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι τροϊκανοί μεταξύ τους μιλούν για τη χώρα μας λέγοντας: “τους κακομοίρηδες τους Έλληνες τι τους κάνουμε”. Αυτά δεν παίζουν στην Ελλάδα γιατί αυτός είναι ο στόχος της δολοφονίας του Τζούλιαν Ασάνζ. Να μιλάμε για την ασέλγεια επάνω στο κορμί του και την ψυχή του, για να μη μιλάμε για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει του τι κάνουν οι κυβερνήσεις μας δήθεν στο όνομά μας, πίσω από την πλάτη μας, εναντίον μας».

Σήμερα το ντοκιμαντέρ «Ιθάκη – Η μάχη για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασανζ» του Ben Lawrence θα προβληθεί στην Αθήνα, από το ΜέΡΑ25 σε συνεργασία με το mέta και το DiEM25, στις 19:00, στο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21) με την παρουσία της συντρόφου του Τζούλιαν, Στέλα Μόρις, του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, και σύσσωμης της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25, ενώ μετά την προβολή η Στέλα Μόρις και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα συζητήσουν με το κοινό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.