Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό- Κάηκαν σπίτια στην Παιανία- Δεν κινδυνεύει το δάσος της Καισαριανής

Mεγάλης έκτασης φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 03:18 σε  κατοικημένη περιοχή στην Παιανία και γρήγορα έφτασε ως τις κεραίες. Κατόπιν δόθηκε μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί προς την πλευρά της Καισαριανής .

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά στον Υμηττό παρουσιαζει καλύτερη εικόνα και δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις.

Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα.

Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία. Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Εμπρησμό καταγγελουν οι  κάτοικοι

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Υμηττό. Σημείωσε ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε μετά την κινητοποίηση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και των οχημάτων της περιφέρειας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.