Σε κατάληψη η ΑΣΟΕΕ ζητούν την παραίτηση του πρύτανη

Σε κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  προχώρησε  από τα ξημερώματα της Παρασκευής ύστερα από γενική συνέλευση ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», υπό το φως των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Όλες οι φοιτητικές παρατάξεις κατέληξαν ομόφωνα στο αίτημα για «παραίτηση του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, καθαίρεση του κατηγορούμενου  για οικονομικά και  σεξουαλικής φύσης αδικήματα καθηγητή Δράκου και λογοδοσία της Συγκλήτου για την συγκάλυψη» ενώ απορρίπτουν κάθε προοπτική αστυνομικής παρουσίας στη σχολή.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι φοιτητές διεκδικούν σύμφωνα με το site foititikanea:

  • Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.
  • Ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.
  • Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.
  • Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
  • Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
  • Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική: 1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές. 2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. 3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.