Πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος, ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαλεσίνα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στο Ποικίλο Όρος, στο Καματερό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη η φωτιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας.

Χθες, Πέμπτη, καταγράφηκαν 79 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, αριθμός-ρεκόρ από την έναρξη της θερινής περιόδου. Για σήμερα, Παρασκευή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική.
 
Στο Ποικίλο Όρος η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει μέχρι την περιοχή της Λάρυμνας. Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά  εξακολουθούν να δίνουν σκληρή μάχη με τον καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους που έχουν σπάσει το κύριο μέτωπο σε μικρά τόξα που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Οι κάτοικοι παρακολουθούν τρομαγμένοι την εξέλιξη της φωτιάς. Στην προσπάθεια κατάσβεσης μετέχουν και τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου Λοκρών και ιδιώτες με μηχανήματα για την χάραξη αντιπυρικών ζωνών.

Ανεπίσημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί ως τώρα 2000 στρέμματα δασικής και  γεωργικής έκτασης καθώς και δυο -τρία μικρά οικήματα πιθανόν αγροτικές αποθήκες.

 
Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, που ξέσπασε την Πέμπτη με αποτέλεσμα ένα σπίτι να καεί ολοσχερώς, ενώ στάχτη έγιναν αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Στη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια. Στο σημείο παραμένουν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment